Atatürki ema Zübeyde Hanımi mälestati tema surma 99. aastapäeval

Atatürki ema Zübeyde Hanımi mälestati tema surma 99. aastapäeval
Atatürki ema Zübeyde Hanımi mälestati tema surma 99. aastapäeval
Telli  


Türgi Vabariigi asutaja, suure juhi Mustafa Kemal Atatürki ema Zübeyde Hanım sündis İzmiris tema 99. surma-aastapäeval. KarşıyakaTeda mälestati tema haua alguses aastal. President Tunç Soyer jagas sotsiaalmeedias: "Kujutage ette sellist ema, et tema kasvatatud laps kirjutaks ümber rahva saatuse. Tema 99. surma-aastapäeval mälestan proua Zübeydet austuse ja armastusega.

14. jaanuaril 1923 meie seast lahkunud suure juhi Gazi Mustafa Kemal Atatürki, Türgi Vabariigi rajaja, ema Zübeyde Hanımi jaoks. Karşıyakaaastal peeti tema haual mälestustseremoonia. Tseremoonial osales Izmiri pealinna omavalitsuse aselinnapea Mustafa Özuslu. Karşıyaka linnapea Cemil Tugay, Karşıyaka Osalesid ringkonnakuberner Ali Rıza Çalışır, erakondade, valitsusväliste organisatsioonide, ühenduste ja paljud kodanikud.

Türgi Emade Ühendus alustas tseremooniat pärja üleandmisega. Karşıyaka Filiaali juhataja Feyza Işıklı märkis, et mälestas pr Zübeydet austusega ja ütles: "Proua Zübeyde pingutus, kes kasvatas üles Mustafa Kemal Atatürki sarnase lapse, keda sõtkus inimkonna- ja kodumaaarmastus ning kinkis meile , on näide."

"Proua Zübeyde mäletamine tähendab vabariigi väärtuste säilitamist"

Türgi naisliit Karşıyaka Filiaali president Mehpare Özkaba ütles: „Tänapäeval Zübeyde Hanımi mälestamine tähendab vabariigi ja selle väärtuste, selle arhitekti, tema sünnitanud ema Mustafa Kemal Atatürki ja kõigi emade mõistmist ja kaitsmist, olenemata asjaoludest. Maga rahulikult tulede käes, meie kallis ema. Vanne, mille meie esivanem andis teie haual, on endiselt sügavaim usaldus meie südames kui südametunnistuse ja auvõlg meie, teie lastelaste ees.

“Suurepärane pärand”

Karşıyaka Linnapea Cemil Tugay ütles ka: "Ta tuli oma ravile. KarşıyakaSel päeval kogetud au, mil ta aastal meie maale jalga astus, muutus pärast tema surma ja tema poja Gazi Mustafa Kemal Atatürki palvel suureks pärandiks. Täna KarşıyakaSellest suurest pärandist saadud inspiratsioonil ja julgusel on suur osa Türgi kaasaegses ja moodsas identiteedis, mis on läbi sõtkutud Türgi Vabariigi väärtustega. Kui elame 2022. aastal Izmiri vabastamisena ja 2023. aastal Türgi Vabariigi väljakuulutamise 100. aastapäevana, ei unusta me kindlasti, et Zübeyde Hanım pani maailma pähe õppima fraasi „Ema võib maailma muuta”.

Zübeyde Hanım Algkooli õpilane Defne Yavuz luges ka luuletuse “Mustafa Kemali elu”. Tseremoonia lõppes proua Zübeyde hauale jäetud nelkidega.

Pr Zübeyde mälestamine president Soyerilt

Izmiri suurlinna linnapea Tunç Soyer jagas sotsiaalmeedias: "Kujutage ette sellist ema, et tema kasvatatud laps kirjutaks ümber rahva saatuse. Tema 99. surma-aastapäeval mälestan proua Zübeydet austuse ja armastusega.

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar