EMRA alustas detsembri elektriarvete uurimist

EMRA alustas detsembri elektriarvete uurimist
EMRA alustas detsembri elektriarvete uurimist
Telli  


EMRA vaatab läbi kaebused, et detsembri arvetel kajastuvad 1. jaanuarist kehtivad elektritariifid. Kõnealune arutelu kerkis päevakorda pärast seda, kui CHP Giresuni asetäitja Necati Tığlı saatis Türgi Suure Rahvusassamblee presidendile kirjaliku küsimuse, millele energia- ja loodusvarade minister Fatih Dönmez vastas.

CHP saadik väitis, et jaanuaris tehtud elektritariif kajastus detsembri arvetel.

Oma kirjalikus küsimuses ütles Tığlı: "Meile laekunud kaebuste kohaselt on jaanuari esimestel päevadel lahkunud arvestite lugemisteenistustest aru saadud, et need kohutavad matkad ei kehti alates 1. jaanuarist 2022, vaid alates 2021. aasta detsembrist. , eelmisel kuul."

Energiaturu reguleeriva ameti (EMRA) president Mustafa Yılmaz teatas, et keskendusid detsembrikuu arvetele pärast ametile saadetud kaebusi, et detsembri arvetel kajastuvad 1. jaanuarist kehtinud elektritariifid.

Märkides, et jaemüügiettevõtted peavad arvutama päevade arvu järgi esimese lugemise kuupäeva ja viimase lugemise kuupäeva vahel, ütles Yılmaz: "Näiteks jaemüügiettevõtted hindavad tarbimist selle järgi, mitu päeva detsembris on üle vanad hinnad ja mitu päeva jaanuaris on, peab ta arvestama uue tariifi proportsionaalselt tarbimist. Iga tarbija tasub elektriarve vastavalt kasutatava kuu tariifile. Ettevõte, kes rakendab erineva kuu tariifi, peab maksma ränka hinda. ta ütles.

Elektritasusid tõsteti kõigis tarbijagruppides koos maksude ja fondidega 52 protsenti 130 protsendini.

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar