Mersini metrooprojekti lepingu väärtus on 3 miljardit 379 miljonit liiri

Mersini metrooprojekti lepingu väärtus on 3 miljardit 379 miljonit liiri
Mersini metrooprojekti lepingu väärtus on 3 miljardit 379 miljonit liiri
Telli  


Mersini linnapea Vahap Seçer märkis, et metrooprojekti lepingu maksumus on 3 miljardit 379 miljonit 404 tuhat 875 TL ja ütles: "Alustasime ehitust Mersini vabastamise 3. aastapäeval 2022. jaanuaril 100. oleme nüüd valmis rahastust leidma. Peame väga kiiresti liikuma. Sellepärast tõime selle meie parlamendi ette. Sellest investeeringust katame 85% laenudest ja 15% oma eelarvest.

Mersini pealinna omavalitsuse 2022. aasta jaanuari assamblee 1. koosolekul saadi 3 miljardit 2 miljonit liiri laenu projekti „Mezitli ehitus ja elektromehaanilised süsteemid 489.5. jaanuar Kergraudteesüsteemi metrooliini tarnimine, paigaldus ja kasutuselevõtt“ jaoks. , suunati Mersini pealinna vallavanema volituse küsimus üksmeelselt kava- ja eelarvekomisjonile.

"Meie lepingu väärtus on 3 miljardit 987.7 miljonit liiri"

President Seçer andis teavet metroo ehituse lepinguhinna kohta ja ütles: „Käibemaksusumma on 608 miljonit 292 tuhat liiri. Meie lepingu koguväärtus koos käibemaksuga on täpselt 3 miljardit 987 miljonit 697 tuhat 752 TL 80 kuruş. Sellest summast saame laenata 85% vastavalt seadusandlusele, saame laenu. See arv vastab 3 miljardile 389 miljonile 543 tuhandele TL-ile. Teatavasti saadi laenu andmise volitused 16. augustil 2021 assamblee otsusega. Nüüd on selle heaks kiitnud presidendi strateegiaosakond. Aga rahandus- ja rahandusministeeriumis. Viimase kursi kinnitamise ja allkirjaga saame laenata. Saime teabe, et see avaldatakse jaanuaris. Loodetavasti läheb. Kui nüüd vaadata augustist saadik, siis saime selle volituse sise- ja välisvõlgade osas 5,5 miljonit TL 900 kuu jooksul kuni jaanuari lõpuni. Miks see siis 900 oli? Miks see ei olnud 1, mitte 2, mitte 3? Sest olime nõudnud sise- ja välislaenu. Kodumaise laenamise jaoks pidime tegema arvutuse, mis oli seotud meie eelmise aasta tulude ümberhindlusmääraga. Võiksime seda kasutada sisevõlana. Eelmisel aastal 265 miljoni liiri suuruse eelarvebilansi jaoks eraldatud osaga oli meil õigus teha seaduse järgi 1 miljard 165 miljonit sisevõlga.

"Sellest investeeringust katame 85% laenuga ja 15% oma eelarvest"

Lisades, et nad on eraldanud vajaliku osa 1 miljardilt 165 miljonilt 265 miljonile eelarvebilansile, ütles Seçer: "Meie järelejäänud õigus oli 900 miljonit. Me palusime seda teilt. Mida me siis nüüd tahame? Selle projekti jaoks saame praegu laenata 3 miljardit 389 miljonit 543 tuhat TL. Ülejäänud 900 miljardit 2 miljonit 489 tuhat liiri võla autoriseerimise taotlus pärast 543 miljoni mahaarvamist jääb sellest piirist välja, kuna tegemist on välisvõlaga välisvõla kasutamiseks. Me ei pea sellele piiranguid seadma. Jällegi võtame siit volituse. Ta läheb uuesti presidendi strateegia osakonda. See läheb jälle riigikassasse ja rahandusse. See võtab protsessi. Ja teadupärast alustasime ehitusega Mersini vabastamise 3. aastapäeval 2022. jaanuaril 100 toimunud murrangulise tseremooniaga ning nüüd tuleb rahastuse leidmisel väga kiiresti tegutseda. Sellepärast tõime selle meie parlamendi ette. Sellest investeeringust katame 85% laenuga ja 15% oma eelarvest.

"330 miljonit eurot tervikuna, 26.6 miljonit eurot kilomeetrit"

President Seçer, kes andis parlamendis metroo kohta üksikasjalikku teavet, ütles: "Tegime sel päeval hanke 3 miljardile 375 miljonile liirile. Selle eest tegime hanke 13.4 kilomeetrile tasapinnale 330 miljonit eurot. Summa on 3 miljardit 375 miljonit TL. Kui jagada see iga kilomeetri maksumusega, siis tähendab see, et meil on 1 km kulunud 252 miljonit TL ja selle eest 24 miljonit 626 tuhat eurot. Kokku 330 miljonit eurot, kilomeeter 26.6 miljonit eurot. Välja arvatud vagun. Ei mingit alatootmist. Lihtsalt pole vaguneid. Sellel on elektrooniline süsteem, raudbetoon, kõik. Ainult vagun. Miks me selle eraldasime? Saame vaguni osta väga soodsate hindadega ja pikaks ajaks. Ostame maailma mainekaid kaubamärke mainekatelt ettevõtetelt. Tegime tema uurimistööd. Hetkel, kuhu oleme jõudnud, on kilomeetri pakkumise summa, mis oli tol päeval tänase euro kursi järgi 24 miljonit 600 tuhat eurot, kahanenud 16 miljonile eurole. Siit me ei ole kahjulikud. Ainult siin on rahandus- ja rahandusministeeriumi poolt välja kuulutatud seaduslikus kursis nõuded hinnaerinevuste eest teatud kirjetel. Sa tead seda. Mõned esemed mitte. Siin ei ole administratsioonile mingit koormust ega kahju. Sel päeval on seda soodsam teha. "Ma soovin, et oleksime seda varem teinud," ütles ta.

“Oleme avalik sektor, tahame ehituse teha kõige ilusamate spetsifikatsioonide järgi”

President Seçer väitis ka, et maksed tehakse TL-is ja ütles: “Me ei ole veel maksnud 1 senti intressi 1 TL võlalt. Me ei saanud seda, kuid ootame volitust. Maksed on TL. Meil pole euroga mingit asja. Pean silmas euro ja turgude võrdlemist teie testimiseks. Meie tehtud pakkumine on 3 miljardit 375 miljonit liiri. Pluss tingimusel, et see sisaldab hinnatõusu rahandus- ja rahandusministeeriumi õigusraamistikus. Kõik täidavad hanketingimusi. Mina magan ka, töövõtja ka. Teeme nii, nagu seadus ette näeb. Aga kui te küsite, mis vahe on meie tehtud perioodil ja praegusel, siis praegu me seda pakkumist nende hindadega teha ei saa. Manustamist ei kaasne. Nii et ma ei taha lauset teha, võib isegi öelda, et kasulik. Kuid loomulikult eeldame, et töö valmib õigeaegselt, soovitud kvaliteediga, ilma töövõtja ettevõtte ohvriks langemiseta, enne kui töö tõrgeteta läheb. Meil ei ole sellist mentaliteeti, et seame kellelegi lõksu, teeme odavaid hankeid ja siis ehitame läbi. Oleme avalik sektor, tahame ehituse teha kõige ilusamate spetsifikatsioonide järgi. "Me ei tahaks, et sellised sündmused juhtuksid," ütles ta.

"Loodan, et keskvalitsus leiab võimaluse sellest protsessist realistliku majanduspoliitikaga üle saada"

President Seçer ütles, et mida parem on majandus, seda mugavam ta tunneb: „Valitsus teeb praegu investeeringuid, kas pole? Saab, elu läheb edasi. Erasektor teeb. Kuid see muudab selle kompaktsemaks ja kontrollitavamaks. Me ei saa peatuda. Meie oleme omavalitsus. Aga kas meil on mugavus, mis oli 6 kuud tagasi, 1 aasta tagasi? Ei. Aga me oleme ettevaatlikud. Tegime selleks hanke omal ajal aprillis. Sel ajal TL kursides nii palju ei odavnenud, ei olnud suurt mürinat, suurt müra. See tähendab, et tegime seda õigel ajal. Aga sa ütlesid, et keskkond pole praegu saadaval. Loodan, soovin, et keskvalitsus leiab lahenduse, kuidas sellest protsessist üle saada realistliku majanduspoliitikaga. See ei ole minu töö, see on Rahvaste Ühenduse töö, see on valitsuse töö. Mida parem on majandus, seda mugavam on mul, seda mugavam on äriinimesel,“ ütles ta.

“Ava-kinni nali on selline; maksab vähem”

President Seçer, kes rääkis ka metroo 7,5-kilomeetrisest lõigatud ja kaetavast lõigust, ütles: „Oleme oma meetmed kasutusele võtnud. Seal laskuvad nad juba 15–21 meetrini. Avamise-sulgemise nali on see; kulu on väiksem. 11 metroojaama. Nagu ütlesite, on neist 7-l parklad 1400 autole. Olemas on mootorrataste ja jalgrataste parkimiskohad. Sotsiaalalasid on 9 jaamas. Kaubanduskeskused, kultuurialad, meelelahutuspiirkonnad jne. Tegelikult lahendame selles mõttes ka linna probleeme. Mida sügavamale jaam läheb, seda kõrgem on metroo hind. Ehk siis 15 meetrini laskumine on üks asi, 35 meetrini laskumine teine ​​asi. See on kogu asja mõte. Kogu töö on tehtud,” ütles ta. Seçer teatas, et nemad müüvad ka metroo ehitusprotsessi käigus tekkinud savi.

"Ma olen president, kes ei kasutanud isegi 20 miljonit TL kõrgete intresside jaoks"

President Seçer rõhutas, et nad tahavad projekti lõpule viia 3,5 aasta pärast ja ütles: „Olgu konjunktuur milline tahes, kasutame loomulikult rahastamist nendel konjunktuuritingimustel. Aga ärge muretsege, ma olen president, kes ei kasutanud isegi 20 miljonit TL suure huvi tõttu. Ükskõik, milline on Türgi krediidireiting, saame krediidireitingu agentuurilt aruandeid,“ ütles ta. Saadud teabe kohaselt väitis Seçer, et üks kahest väga hea krediidireitinguga omavalitsusest Türgis on Istanbuli suurlinnavalitsus ja teine ​​on Mersini omavalitsusüksus, ning ütles: "Me ei saa laenata rohkem kui välislaenude arv. igal juhul Türgi Vabariigist. Eesistujariik ei luba, riigikassa ei luba. Meie kodanikud peaksid selles suhtes rahulikud olema,“ ütles ta.

Seçer, rõhutades, et annab linnapeana kindlustunde oma seniste teadmiste ja ärikogemusega; “Meie vald läheb parimal moel võlgadesse. Saame tuge ekspertidelt. Vajadusel maksame nõustamistasusid, saame nõu, aga sellist seiklust, sellist seiklust ei luba me kunagi.

Nõukogu liikme küsimusele võimaliku keskkonnakahju kohta metrooprojekti ehitusprotsessi käigus ütles president Seçer: "Nii projekti autor, seda valmistav ettevõte kui ka meie tehniline komitee, transpordiministeerium, tegi väga põhjaliku töö. Teate, ma olen sama mures kui teie, et liiklust mitte halvata ja meie inimesi mitte häirida. Linna liiklusvool, tänavad, magistraalid, sõidukite väljasõidud on selged. Hea insenerimõistusega annad sellele kuju… Ehitustööd; kindel, tugev, teadmistega ettevõte kõrge tehnilise varustuse ja rahaga. Kui raha anda, läheb ehitus kiiresti. Loodetavasti saame teie toel laenuloa. Saame selle viivitamatult heaks kiita presidendilt, rahandusministeeriumilt ja toome teenuse Mersinisse väga lühikese aja jooksul. Meie projekt on 13.4 kilomeetrit, mitte 35 kilomeetrit. Praegu on üks kahest etapist tramm, ma just ütlesin, Saya Junctioniga tehakse projektitööd. Trammile tahame aluse panna 2 aasta jooksul. Kust see tuli? Tramm maksab kaheksandiku sellest. Mina teeksin ka, aga selles piirkonnas pole trammi ega raudteesüsteemi. Siin te kas ei tee seda või lähete maa alla, kuid trammil on väga pikk valik ning see on väga odav ja väga kulukas ühistranspordi mudel, mille krediteerivad trammi ehitaja või töövõtjad. Seetõttu saame projektiga väga kiiresti valmis ja tahame seal isegi sillasõlme ehitust koos sealse metroo- ja trammijaamaga alustada,» rääkis ta.

Kui sama assamblee liige soovis teada saada metrooprojekti ligikaudse maksumuse kohta, ütles president Seçer: „Me võtame laenu kõige pikaajalisema, odavaima rahastamismudeliga, mis meid ei väsi. Me pole veel selget otsust teinud. Kulu TL-is on täielikult seotud hinnatõusudega, legaalsete hinnatõusudega. Isegi nullhinnatõusu korral on meil pakkumise hind 3 miljardit 375 miljonit TL pluss käibemaks ja see lõpeb käibemaksuga, aga kui palju see maksma läheb, ei oska arvata.

"Me ei mängi järves pärmi, me ei tee midagi alateadlikult"

Seçer ütles, et metrooprojekt ei ole omavalitsuste iseseisev projekt:

"Ma tahan metrood, mul on projekt. Anna mulle laenu, ma lähen pakkuma. mitte. Nii et me ei ehita hoonet. Me ei ehita Anamurisse tühja bussijaama. Me ei ehita Erdemlisse kasutamata tuletõrjedepoo, Gülnari bussijaama ei ehita. Keegi ei küsi kontot, tundub tühi. See on tähtis. Teie teete seda projekti, transpordiministeeriumi infrastruktuuri peadirektoraat annab teile viisa ja kiidab selle heaks. Seejärel läheb ta presidendiametisse. Hetkel, kuhu jõudsin, oli projekt tehtud. Ma ütlen seda ikka ja jälle; Möödunud periood on raudteesüsteemides erinev nii projekti, koguse kui ka visiooni poolest, mida me praktikas rakendame. Macit Bey mõtles ka omal moel kergraudteesüsteemile, lasi teha projekti, kuid ei viinud seda ellu. Meie rahvaarv peaks olema üle 1 miljoni. Ma ei saa laenu, ma ei rakenda seda praktikas,” ütles ta. Hilisem asjaajamine annan ka numbrid numbrite kaupa. See administratsioon tasus ka 8,5-7 liiri nõustamis- ja projekti maksumusest 7,5 miljonit. Leidsime selle sülest ja ütlesime; "Selles projektis on tarbetuid pikkusi". Teisisõnu, reisijate veomaht on sihtkohtades madal. Oleme selle üle vaadanud. Kaasasime selle presidendi investeeringute programmi ja viisime selle 3 etappi. Panime trammi, panime raudteesüsteemi põhjaliini. See on 35-kilomeetrine projektsioon. Teave, mille sain selle heakskiitmisel; "President peaks võimalikult kiiresti raha otsima minema, me anname tema heakskiidu." Ma räägin presidendi nimel. Kõik pingutasid, ajasime, see oli investeerimisprogrammi sees. Nüüd ütlete "pole fol, ei ole muna, mis juhtus selle murrangulisega?" Kui ma rahastust küsin, siis tean, kui palju see maksma läheb, et vastavalt sellele raha leida. Hanget veel pole. Kuidas ma saan teilt laenuluba saada? Kes mulle raha annab? Vastavalt projektile annate mulle rahastuse. Kui ta poleks seal 5 kuud oodanud ja 2-3 kuuga alla kirjutanud, oleksin seda raha nüüd 10 korda kasutanud, aga protsess käib. Aga kui te ütlete "kust see 2,5 miljardit tuli", siis eksite. Summa, mida kasutan lepingujärgset laenu, on 3 miljardit 389 miljonit liiri. Põhjus, miks ma sellest osa 900 miljonist liirist välja võtsin, panin sisevõla sellele nõudele. Eelmise aasta tulueelarvega vastavalt seadusandlusele tehtud arvestuse tulemusena on see 900 miljonit. Ülejäänu on piiramatu, sest välisvõla seadusandlus näeb seda minu jaoks sobivana. Seal on kirjas "laenake ülejäänud osa, st kogu välisvõlgniku osa". Ja ma saan selle teilt kohe kätte, mis nõuab protsessi. Vahepeal ehitus jätkub. Meie leping on olnud tootmisega 4+2 aastat. See valmib 4 aastaga ja negatiivsuse korral on võimalus 2 aastaks. ma just ütlesin; tugev firma hea firma ja raha; See on kogu valem ehituse kiireks laskmiseks. Teema on selline. Pärmi me järve ei varasta, pliid pimedusse ei viska. Me ei tee teadvuseta tööd."

Assamblees toimunud salajasel hääletusel; Revisjonikomisjoni valiti Mehmet Topkara 39, Osman Çöl 38, Zafer Şahin Özturan 38, Muhittin Ertaş 34 ja Abdurrahman Yıldız 32 häälega.

Mersini metroo kaart

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar