Osmangazi silla ehitamise seiklus BTU-s

Osmangazi silla ehitamise seiklus BTU-s
Osmangazi silla ehitamise seiklus BTU-s
Telli  


Gebze – İzmiri kiirtee käitamise ja hoolduse Inc. Sildade hooldusjuht Fatih Zeybek ütles seminaril "Osmangazi sillaehitusprotsess": "Iga valminud hoone suurendab meie teadmisi."

BTU Yıldırım Bayezidi ülikoolilinnakus toimunud programmis selgitas Izmiti lahel Osmangazi silla ehituse ja käitamise ette võtnud Gebze – İzmir Otoyolu Operation Maintenance Inc. hooldusjuht Fatih Zeybek Osmangazi silla ehitusprotsessi. . Inseneri- ja loodusteaduskonna ehitusosakonna õppejõud Dr. Sedef Kocakaplani korraldatud üritusest võtsid kuulajatena osa ka 1. klassi õpilased. Üks tegevustest, mille eesmärk oli kohtuda BTU üliõpilaste ja tööstuse esindajatega, seminar nimega "Osmangazi Bridge Construction Process" koos õppejõudude, BTU prorektori ja maavärinatehnika rakendus- ja uurimiskeskuse (BTU-DEPAR) direktori prof. Dr. Osales ka Beyhan Bayhan.

Oma seminaril, kus ta jagas Fatih Zeybeki silla projekteerimis- ja ehituslugu, selgitas ta, et projekteerimisel on suur tähtsus ja Osmangazi sild on projekteeritud Euroopa normide järgi. Ta märkis, et lisaks nendele normidele kajastusid projektis ka Türgi kiirteestandardite vastavad täiendused, mistõttu silla projekt väljus Euroopa normidest. Ta rõhutas, et sild on projekteeritud maavärinakriteeriumide järgi, kuna see on lähedal aktiivsetele rikkejoontele.

Rõhutades, et sillaehitust tuleks hinnata kolmes etapis kui projekteerimine, ehitamine ja hooldus, ütles Zeybek, et projekteerimisetapp on tehtud töö edu võti. Ta nentis, et Osmangazi silla ehitustööd tehti välispartneritega projekteerimisest ehituseni. Zeybek ütles, et see olukord toob kasu teadmiste ja tehnosiirde osas: „Pärast ühist tööd välismaiste ettevõtetega suurendab iga valminud hoone meie teadmisi. Nii saame kogenumaks meeskonnaks.»

Öeldes, et ehitusvaldkonnas on tehnoloogia oluline, märkis Zeybek, et tehnoloogia areng on tõstnud materjalide kvaliteeti. Väljendades, et silla ehitamine viidi läbi tehnoloogiaga, mida seni veel ei eksisteerinud, ütles ta, et selline olukord ei aidanud kaasa mitte ainult silla paljudele omadustele, vaid pikendas ka pikkust või jalgevahet. Zeybek rõhutas ka, et Osmangazi silla elueaks on kavandatud 100 aastat ning seda perioodi saab regulaarsete ja korrektsete hooldustöödega pikendada.

Väljendades, et hooldusetapp on sama oluline kui silla ehitusetapp, märkis Zeybek, et silla projekteerimisetapis on vaja võtta hoolduse osas ettevaatusabinõusid. Märkides, et eelkõige turva- ja tulekaitsesüsteemid on kõige olulisemad paigaldatavad süsteemid, nentis Zeybek, et hoone tervislik seisund realiseerub struktuurses tervisesüsteemis olevate anduritega.

Pärast seda, kui Zeybek vastas osalenud üliõpilaste küsimustele, oli BTU prorektor prof. Dr. Beyhan Bayhan pidas kõne. Ürituse korraldaja, lektor. Vaata. Dr. Tänu Sedef Kocakaplanile, prof. Dr. Beyhan Bayhan ütles: "Marmara piirkonna transpordi kiirus, mugavus ja ohutus, kus asuvad Türgi olulised tööstusrajatised, kus on tihe asustus ja kus toimub suurem osa majandustegevusest. kazanOleme tänulikud kõigile, kes aitasid kaasa dıran Osmangazi silla ehitamisele. Meil on hea meel, et jagasite meiega sellist edulugu.

Ürituse lõpus ütles BTU prorektor prof. Dr. Beyhan Bayhan andis tänukirja Fatih Zeybekile, Gebze – İzmiri kiirtee käitamise ja hoolduse sillahooldusjuhile.

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar