Türgi esimesest taskusatelliidilt Grizu-263A saadi üle 900 andme

Türgi esimesest taskusatelliidilt Grizu-263A saadi üle 900 andme
Türgi esimesest taskusatelliidilt Grizu-263A saadi üle 900 andme

Türgi esimeselt taskusatelliidilt Grizu-263A saadi viie päevaga üle 5 andmete üle maailma. Satelliidi signaalid salvestatakse maapealses seirejaamas helifailidena. Seejärel teisendatakse see helifail digitaalvormingusse ja proovitakse hankida sisukaid andmeid.

Taskusatelliidi disainis Grizu-263A kosmosemeeskond, mis koosneb Zonguldak Bülent Eceviti ülikooli inseneriteaduskonna üliõpilastest. Ta läks kosmosereisile nende kaevurite nimedega, kes kaotasid elu 3. märtsil 1992. aastal Zonguldakis toimunud tulekahju plahvatuses.

Satelliidilt tulevad signaalid salvestatakse helifailidena ülikooli rajatud maapealses seirejaamas. Seejärel teisendatakse see helifail digitaalvormingusse ja proovitakse hankida sisukaid andmeid.

Grizu-263A on võimeline täitma mõningaid põhifunktsioone kaugkäsuga, et testida kahesuunalist sidet maapealse jaamaga. Satelliit kavatseb 525-kilomeetrisel madalal Maa orbiidil teenida 4 aastat ja 8 kuud.

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar