Kui küsiti Osmangazi silda ületavate sõidukite arvu, ei saanud vastust

Kui küsiti Osmangazi silda ületavate sõidukite arvu, ei saanud vastust
Kui küsiti Osmangazi silda ületavate sõidukite arvu, ei saanud vastust
Telli  


İzmiri CHP asetäitja Atila Sertel küsis Osmangazi silda 2021. aastal läbinud sõidukite arvu ja CIMERi kaudu makstud garantiitasusid. CIMERi vastuses peaaegu mõnitati ja öeldi: "Kõik tööd ja tehingud Build Operate Transferi projektides tehakse vastavalt seadusandlusele, rakenduslepingutes sätestatu raames."

"Riigi miljardid valatakse igal aastal kellelegi"

Atila Sertel ütles: "Neil on kombeks avalikkuselt teavet smugeldada. Varasematel aastatel oli päevakorras Osmangazi silda läbivate sõidukite hulk ja riigikassast garantiimakseteks väljatulevad miljonid dollarid. Kartes avalikkuse reaktsiooni, otsustab AKP valitsus nüüd otsest teavet varjata. Kuna olete teinud õigesti, tulge välja ja selgitage numbreid. Kui te meile kui asetäitjale seda teavet ei anna, minge välja ja selgitage ise. Aga nad ei oska seletada, sest riigi miljardeid valatakse igal aastal kellegi peale. Kui garantiitasude eest makstud raha tuleb rahva taskust välja, siis tuleb teavitada ka meie inimesi. Kellele te maksate ja kelle käest teavet puudute?

"Me pole viimase 3-4 aasta jooksul saanud TRT-lt selgitavaid vastuseid"

Teatades, et riigikapitali komisjoni liikmena pole nad TRT-lt viimase 3-4 aasta jooksul selgitavaid vastuseid saanud, jätkas Sertel järgmiselt:

„Küsime SOE komisjonis järjekindlalt, kui palju makstakse väljaspool TRT-d toodetud telesarjade ja saadete eest episoodi eest. Kuid nad ei selgita seda kui "ärisaladust". Küsime eesistujariigilt sõidukite ja ihukaitsjate arvu kohta ning nad ütlevad "piisavalt". Küsime, kui palju maksti 2020. aastal Osmangazi silla eest, mille ehitasid alltöövõtjad ja 1.5. aastal maksti töövõtjatele garantiimakse eest 2021 miljardit TL, öeldakse "seadusandluse kohaselt". Võtke üks ja tulistage teine. Kõik ministeeriumid, kõik institutsioonid on korrumpeerunud. Nad on viinud laeva madalale tasemele ja teevad nalja nii meie kui ka meie inimeste üle. Need, kes annetavad riiki endale ja oma toetajatele, arvavad, et pääsevad teabe andmata jätmisest. Need, kes smugeldavad avalikkuselt teavet, võetakse seaduse ees vastutusele. (news.left)

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar