Munandivähk Noorte meeste kõige levinum vähiliik

Munandivähk Noorte meeste kõige levinum vähiliik
Munandivähk Noorte meeste kõige levinum vähiliik
Telli  


prof. Dr. Berrin Pehlivan hoiatab: "Jälgige oma kehas toimuvaid muutusi ja võtke neid tõsiselt, ärge unustage neid ekspertidega jagada." Kui rääkida vähijuhtudest meestel, tuleb esimesena meelde eesnäärmevähk. Siiski on ka teisi vähkkasvajaid, mis on omased ainult meestele, kuigi meeste maailmas pole need levinud. Pealegi võivad need liigid olla agressiivsemad ja elukvaliteedi osas õnnetumad. prof. Dr. Berrin Pehlivan märkis, et lisaks sellele, et eesnäärmevähk on meeste kõige levinum vähiliik, on munandivähk kõige levinum uroloogiline vähk, eriti vanuses 25-34 eluaastat. Pehlivan ütles: "Munandivähi esinemissagedus on viimastel aastatel suurenenud. 2021. aastal on Ameerikas registreeritud haigusjuhtude arv ligi 9; Surmajuhtumite arv on 500. Nagu kõigi vähiliikide puhul, on ka selle vähitüübi puhul oluline varajane diagnoosimine.Munandivähk avaldub paistetuse ja valuga ühes munandis või harva mõlemas munandis. Munandivähi kahtlusel diagnoosime selle biopsia tegemise teel pärast ultraheli- ja vereanalüüsidega alustavaid uuringute seeriat.

Ravis saame kasutada ühte või mitut kirurgiat, keemiaravi ja kiiritusravi.Viimastel aastatel on proovitud suurtes annustes keemiaravi, luuüdi siirdamist ja uusi ravimeid ning tehtud edukamaid ravisid kõrge riskiga patsientidele, kuid ma ei saa. läbida ilma varajase diagnoosimise eeliseid mainimata. Kui kasvaja paikneb munandis, muutub uuritav veelgi tundlikumaks. Kui rääkida standardravi võimalikest kõrvalmõjudest, eriti kõrvalmõjudest seksuaal- ja reproduktiivfunktsioonile, siis on palju neid, kes soovitavad alternatiivset ravi; Taimsed ravimeetodid on nendes esirinnas. Siiski tasub rõhutada, et teaduslikust meditsiinist ei tohiks visalt loobuda.“ ütles.

Teine oht on "peenise vähk"

Peenise vähk, mis areneb meeste suguelundites, on munandite järel levinuim vähk. prof. Dr. Berrin Pehivan rõhutas, et peenis sisaldab palju kudesid, sealhulgas närve, lihaseid ja veresooni, kuid nahast pärinevaid kasvajaid kohtab sageli ja "sümptomid algavad värvimuutuse ja tursega. Kui märkate muutust, mis 10 päeva jooksul ei kao, peaksite kindlasti konsulteerima oma arstiga. Püsivate ja korduvate infektsioonide korral on hädavajalik leida lahendus. Vähi teke on kroonilise põletiku alusel vältimatu. Nagu alati, on kasulik mainida varajast diagnoosimist; sest varakult avastatuna on võimalik ravida väikeste sekkumistega, mis ei mõjuta elukvaliteeti.

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar