Euroopa Komisjoni suur toetus BMC keskkonnasõbralikule projektile

Euroopa Komisjoni suur toetus BMC keskkonnasõbralikule projektile
Euroopa Komisjoni suur toetus BMC keskkonnasõbralikule projektile

BMC keskkonnasäästlikku projekti hinnati toetamist väärivaks Euroopa Liidu poolt toetatava maailma suurima tsiviilrahastatava teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooniprogrammi „Horisont Europe Programme“ raames. BMC sai kõrgeima hinde Euroopa Komisjonilt ESCALATE (Powering EU Net Zero Future by Escalating Zero Emission HDVs and Logistic Intelligence) projektiga, mille eesmärk on luua puhtad ja konkurentsivõimelised lahendused kõikidele transpordiliikidele kliima, energia ja mobiilsuse rubriigis.

Projekteeritakse 800 km sõiduulatusega keskkonnasõbralik traktor ja toodetakse selle prototüüp

Projektiga on kavas puhtaid energiaallikaid kasutades vähendada sõltuvust fossiilkütustest nagu bensiin ja diislikütus, mida traditsiooniliselt kasutatakse rasketes tarbesõidukites, ning jõuda nullheitmeteni. Eesmärgiks on, et keskkonnasõbralik BMC-traktor, mida arendatakse koos kõigi projektiga seotud huvigruppidega, ulatuks 800 km-ni.

Eesmärk on jõuda raskeveokite heitkoguste nullini

Uuenduslikud kontseptsioonid töötatakse välja kolmes põhivaldkonnas, et saavutada projekti raames raskeveokite puhul nullheitmed. Need kontseptsioonid võimaldavad sõidukil kasutada palju tõhusamaid ja kulutõhusamaid infrastruktuurisüsteeme. Samuti hakkab see koosnema digitaalsetest ja tehisintellektipõhistest juhtimissüsteemidest, mis võtavad arvesse võrgusõbralike ja kiirlaadimise taristusüsteemide ülesehitust ning autoparkide läbilaskevõimet, saadavust ja kiirust. Nii luuakse säästev ökosüsteem, saavutades raskeveosektoris nullheitmete väärtused.

Mitme partneriga globaalne projekt

TÜBİTAKi koordineerimisel, FEV Saksamaa ja Surrey ülikooli toel, projekt, mis hõlmab 37 sidusrühma üle maailma, algab 2023. aasta jaanuaris.

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar