Türksat 6A satelliit saadetakse kosmosesse 2023. aasta teises kvartalis

Türksat 6A satelliit saadetakse kosmosesse 2023. aasta teises kvartalis
Türksat 6A satelliit saadetakse kosmosesse 2023. aasta teises kvartalis

Transpordi- ja taristuminister Adil Karaismailoğlu teatas, et Türksat 6A kodumaised ja riiklikud tootmistööd jätkuvad ning nende eesmärk on saata Türksat 2023A kosmosesse 6. aasta teises kvartalis.

Transpordi- ja taristuminister Adil Karaismailoğlu sai infot ehitusjärgus oleva kodumaise ja riikliku sidesatelliidi Türksat 6A tootmisetappide kohta. Türksat 6A satelliiti uurinud Karaismailoğlu ütles oma avalduses, et nad on ministeeriumina viimase 20 aasta jooksul investeerinud 183 miljardit dollarit.

Märkides, et nad viisid Türgi kokku maailma olulisemate projektidega, ütles Karaismailoğlu, et nad lõpetasid väga olulised protsessid maal, õhus, merel ja raudteel. Karaismailoğlu nentis, et kommunikatsioonivaldkonnas on tehtud olulisi uuringuid, mille tähtsus maailmas iga päevaga kasvab, ning nentis, et Istanbuli lennujaamast sai eelmisel nädalal üks Türgi ja maailma 5G lennujaamadest. Karaismailoğlu ütles: "Oleme teatanud olulistest uuringutest ja jälgime protsesse, et lähipäevil minna üle 5G-le kodumaiste ja riiklike võimalustega," ning puudutas ka satelliidi- ja kosmoseuuringuid.

Transpordiminister Karaismailoğlu tõi välja, et ministeeriumi satelliiditööd toimusid Türksat AŞ kaudu, selgitades, et Türgi satelliidiuuringud avaldasid maailmas mõju ning see oli üks haruldastest riikidest, kes saatis aastal kosmosesse kaks uue põlvkonna sidesatelliiti. samal aastal.

ÜKS TÖÖD, MILLE OLEME UHKU TÜRKSAT 6A

Väljendades, et Türksat 2021A saadeti kosmosesse 5. aasta alguses ja võeti kasutusele juunis, nentis Karaismailoğlu, et teenindatakse üle 30 protsendi maailmast, eriti teleringhäälingust. Meenutades, et Türksat 5B saadeti kosmosesse 2021. aasta lõpus ning anti eelmisel kuul president Recep Tayyip Erdoğani juhtimisel Türgi ja maailma teenistusse, nentis Karaismailoğlu, et üks tähtsamaid ja uhkemaid töid on Türksat 6A. Transpordi- ja taristuminister Karaismailoğlu ütles: „Täielikult kodumaised ja riiklikud tootmistööd jätkuvad. Meie eesmärk on saata Türksat 2023A kosmosesse 6. aasta teises kvartalis. Seda toodetakse jätkuvalt täielikult Türgi inseneride ja töötajate jõupingutustega.

Rõhutades, et nad jälgivad Türksat 6A ehitusprotsesse, nentis Karaismailoğlu, et olulised protsessid seoses satelliidiga on seljataha jäänud ja tööd jätkuvad hoogsalt. Karaismailoğlu ütles: "Kui me 2023. aastal Türksat 6A kosmosesse saadame, on Türgi üks 10 parimast riigist, mida kosmoses esindab tema enda satelliit."

Teatades, et satelliidi start toimub Space X-iga, märkis Karaismailoğlu, et protsessid jätkuvad nüüdsest veelgi kiiremini. Rõhutades, et satelliidiuuringud kasvavad jätkuvalt ja Türgi on selles vallas üks juhtivaid riike, märkis Karaismailoğlu, et nad järgivad satelliidiuuringuid arusaamaga, et "neil, kellel pole kosmoses jälgegi, pole maailmas jõudu".

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar