Suvine kõhulahtisus võib olla ohtlik

Suvine kõhulahtisus võib olla ohtlik
Suvine kõhulahtisus võib olla ohtlik

Acıbadem International Hospital sisehaiguste spetsialist Dr. Kerim Cimm tegi olulisi hoiatusi, juhtides tähelepanu sellele, et suvel tekkivat kõhulahtisust ei tohiks unarusse jätta.

Sisehaiguste spetsialist dr. Väljumine andis järgmised hoiatused:

«Kuuma ilmaga rikneb toit palju kiiremini. Nende toitude alguses on toidud, mis nõuavad rohkem hoolt, nagu liha, kana ja kala. Kui sellised toidud, mida õues sööme, mõneks tunniks letile jätta, võivad need kuuma ilma mõjul kiiresti rikneda. Infektsiooni põhjustavad mikroobid võivad kiiresti paljuneda ka riknenud toidus ja põhjustada kõhulahtisust. Tervise- ja hügieenitingimustele mitte piisavalt tähelepanu pööramine on veel üks oluline kõhulahtisuse tegur. Näiteks kui toiduvalmistaja või serveerija käed pole puhtad ja tal on mõni haigus, võivad mikroobid toidu kiiresti nakatada. Jällegi on musta vee tarbimine ning selle veega pestud puu- ja juurviljade tarbimine teised tegurid, mis põhjustavad suvel kõhulahtisust. Lisaks võib kõhulahtisust põhjustada ka basseinides ja meredes alla neelatud saastunud vesi.

Vesine väljaheide vähemalt 3 korda päevas on defineeritud kui "kõhulahtisus". Kõhulahtisus, mis tavaliselt algab ootamatult, võib kaasa tuua kiire vee ja elektrolüütide, nagu kaalium, naatrium ja karbonaat, kadu organismist. Selle tulemusena võib keha dehüdreeruda ja tekkida elektrolüütide tasakaaluhäired. Kõhulahtisuse tüüpilisteks sümptomiteks on kõhuvalu, mis võib ulatuda lämmatavate mõõtmeteni ning vajadus tualetti minna koos rahutustundega maos, nõrkus koos liikumistundega sooltes. Sõltuvalt vedelikukaotusest kehas võivad tekkida ka sellised probleemid nagu janu, suukuivus ja südamepekslemine. Kuna oksendamine, palavik, unisus ja segasus on tõsised kõhulahtisuse sümptomid, on nende kaebuste tekkimisel väga oluline pöörduda tervishoiuasutusse. ütleb.

Sisehaiguste spetsialist dr. Kerim Cimim hoiatas, et kõhulahtisuse tekkimisel tuleb tähelepanu pöörata pisarate vähenemisele, eriti lastel, ning ütles: „Meie arvates on hea, et laps ei nuta, vaid vastupidi, see võib viidata. tõsine vedelikukaotus. Jällegi, sõltuvalt vedelikukaotusest, võivad eriti lastel esineda sellised sümptomid nagu keele kuivus ja naha kokkutõmbumine. Kui kõhulahtisus jätkub, võivad ilmneda tõsised sümptomid, mis põhjustavad palavikku ja seejärel kehakaalu langust, mistõttu on vaja seerumit sisestada.

Kõhulahtisuse kõige olulisem ravi on kaotatud vedeliku asendamine. Patsiendi jaoks on oluline võtta ravi ajal palju vedelikku. Lisaks veele võivad tänu neis sisalduvatele vitamiinidele ja mineraalainetele palju kasu anda ka mineraalveed ja soolane pett. Kui kõhulahtisuse põhjus on mikroobne, st põhjustatud bakteritest või viirustest, alustatakse nende teguritega sobivat ravi. Kõigepealt hinnatakse patsiendi üldist seisundit ja tehakse kindlaks, kas on vaja seerumit või antibiootikume. Bakteriaalse kõhulahtisuse korral kasutatakse antibiootikumravi. Ravis on väga oluline, et patsient puhkaks ja kasutaks regulaarselt arsti poolt soovitatud antibiootikume ja toetavaid ravimeid. Viimastel aastatel meie ellu sisenenud probiootikumid on regulaarsel tarvitamisel ka olulised toetavad ravimeetodid kõhulahtisuse mittepüsivuse ja patsiendi kiire paranemise korral.

Sisehaiguste spetsialist dr. Kerim Çıkım märgib, et peaksime oma toitumisele võimalikult palju tähelepanu pöörama, et suvekuudel kõhulahtisust ära hoida, ning loetleb ettevaatusabinõud, mida peaksime võtma järgmiselt:

Veenduge, et toit, mida väljas sööte, oleks tervislik.

Õhutemperatuuri tõttu on suurimaks probleemiks see, et toiduaineid ei säilitata sobivates tingimustes. On väga oluline, et te tarbiksite toiduaineid, mis on säilinud tervena. Seega, kui toit tundub, et see pole puhas ja tervislik või riknenud, ärge seda sööge.

Tarbi vett, mille puhtus oled kindel.

Peske puu- ja köögivilju põhjalikult puhta veega.

Võtke harjumus pesta käsi sageli seebiveega.

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar