Single Port VATS-i meetod kopsuvähi korral

Single Port VATS-i meetod kopsuvähi korral
Single Port VATS-i meetod kopsuvähi korral

Acıbadem Maslaki haigla torakaalkirurgia spetsialist prof. Dr. Semih Halezeroğlu selgitas Single Port VATS meetodit, mis on kopsuvähi suletud kirurgia tehnika.

Torakaalkirurgia spetsialist prof. Juhtides tähelepanu sellele, et kopsuvähk ei põhjusta algstaadiumis palju kaebusi. Dr. Semih Halezeroğlu loetleb aja jooksul ilmnevaid sümptomeid: "köha, nõrkus, isutus, kaalulangus, valu erinevates kehaosades, häälekähedus, näo turse, neelamisraskused, vere väljaköhimine suust".

Prof. Dr. Semih Halezeroğlu ütles: "Kõige tavalisem ja põhiline ravimeetod selles etapis on kasvaja kirurgiline eemaldamine. Tänapäeval, kus meditsiinitehnoloogiad on jõudnud, saame tänu suletud operatsioonidele rääkida edukatest ravitulemustest kuni 70 protsenti.

Märkides, et Single Port VATS meetod on viimasel ajal kinniste operatsioonide seas esiplaanile tõusnud, ütles prof. Dr. Semih Halezeroğlu jätkas oma kõnet öeldes:

«Kogu protseduur viiakse läbi väikese sisselõikega rinnal. Single Port VATS on enamasti eelistatud, kuna see võimaldab patsientidel pärast operatsiooni väga kergelt hingata ega alanda nende immuunsust. Veelgi enam, kuna selle meetodiga saab diagnoosi ja raviprotseduure teha ühe operatsiooniga, siis kui patoloogiauuring näitab kasvaja pahaloomulisust, saab patsienti arsti sekkumisel aega kaotamata ravida.

Kopsuvähi operatsioonid jagunevad kahte rühma: "avatud operatsioonid", mille käigus avatakse ribid, ja "kinnised operatsioonid", mis tehakse ribide vahelt tehtud kaamerapiltidega ilma rinnaõõnde avamata. Prof. Dr. Semih Halezeroğlu ütles: "Standardse VATS-i ja robotmeetodi korral tehakse rinnaõõnde 2 või 3 sisselõiget. Üldnarkoosis teostatava Single Port VATS meetodil sisestatakse see ühekordse 2-3 cm sisselõike kaudu. Ekraanil läbi kirurgilise kaamera haigest piirkonnast saadud pilte hinnates teeb ta operatsiooni läbi sama sisselõike.

Torakaalkirurg prof. Dr. Semih Halezeroğlu ütles: "Kuna rindkeres on süda, kopsud ja suured veresooned, ümbritsevad seda tundlikku piirkonda kaitsvad närvivõrgud palju rohkem kui teisi kehaosi. Sel põhjusel põhjustab isegi väikseim probleem selles elutähtsas piirkonnas valu. Seega, mida vähem sisselõiget roidekaares, seda vähem on närvikahjustusi ja seda vähem valu. Ühekordset sisselõiget pakkuva Single Port VATS eelisteks on lühike operatsiooniaeg, vähe tüsistusi, väike verejooks, kopsupõletiku ja kopsukolapsi riski minimeerimine tänu väga mugavale hingamisele pärast operatsiooni, operatsioonijärgse intensiivravi perioodi lühenemine, immuunsüsteemi kahjustused väga vähesed.Tänu nägemisele suudab patsient võimsamalt võidelda vähiga, kosmeetilisi probleeme on vähem, ta saab lühikese ajaga välja kirjutada, vähem valukaebusi ja palju lühem aeg naasta oma igapäevarutiini ”.

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar