5,9-magnituudine maavärin Düzces! Seda oli tunda ka Istanbulist ja Ankarast

Duzce-suurust maavärinat oli tunda ka Istanbulis ja Ankaras
5,9-magnituudine maavärin Düzces! Seda oli tunda ka Istanbulist ja Ankarast

Kell 04.08:5.9 Düzces toimunud 63-magnituudine maavärin tekitas suure paanika. Värinat oli tunda Düzces, aga ka Istanbulis, Bolus, Sakaryas, Ankaras, Kocaelis, Kütahyas, Bilecikis, Bursas ja İzmiris. Paanikas XNUMX-aastane naine suri pärast infarkti.

Paljudes linnades, eriti Istanbulis ja Ankaras, toimus maavärin. Katastroofi- ja hädaolukordade juhtimise eesistumine (AFAD) teatas, et kell 04.08 toimus maavärin magnituudiga 5,9, mille epitsenter oli Düzce Gölyaka linnaosas. Maavärin tekitas paanikat paljudes provintsides, eriti Düzces.

PÄRAST MAAVÄRINA OLEMIST

Pärast 5,9-magnituudist maavärinat Düzces registreeriti kell 04.30 veel üks 4,7-magnituudine maavärin, mille epitsenter oli Düzce Çilimli linnaosa. Maavärin Çilimli linnaosas toimus 8 kilomeetri sügavusel. AFADi avalduses öeldakse, et pärast maavärinat Düzces Gölyakas toimus 18 järeltõuget. Piirkonnas rakendatakse kontrolli eesmärgil elektrikatkestusi.

AFADi maavärina ja riskide vähendamise peadirektor Orhan Tatar ütles: „Pärast maavärinat võib oodata 4,5 ja 5 magnituudiseid järeltõukeid. Kui on tugevalt kahjustatud või mõranenud hooneid, oleks kodanikel kasulik neist eemale hoida. Tatar ütles, et 12. novembri 1999. aasta maavärinas ei katkenud 5–6 kilomeetri pikkune joon, ütles Tatar: „See oli seismiline lõhe ja see piirkond oleks võinud tekitada uue maavärina. Tänase maavärinaga läks see joon katki,” ütles ta.

KEEGI KAOTAB ELU SÜDAMERANKTI JÄRGI

Pärast maavärinat Düzces ja seda ümbritsevates provintsides tulid kodanikud värinaga tänavatele. Mõned Düzce kodanikud said kõrguselt hüppamise tagajärjel vigastada. Mõnes hoones tekkisid praod.

On teada, et Düzce Çay Mahallesis elav 63-aastane Sevim Çengel langes pärast maavärinat paanikasse ja hirmusse ning suri südamerabanduse tagajärjel.

Bolu kuberner Erkan Kılıç teatas, et Düzce Gölyaka linnaosas toimunud 5,9-magnituudise maavärina järel sai linnas vigastada 20 inimest.

Bolu kuberner Erkan Kılıç, kes pärast maavärinat İzzet Baysali tänavale kogunenud kodanikele oma soovid edastas, ütles, et Düzce maavärin oli tunda ka Bolus.

Selgitades, et kodanikud reageerisid nendele sündmustele varem kogetud maavärinate tõttu tahtmatult, ütles Kılıç: "Mõned meie kodanikud läksid välja. Õnneks inimohvreid ei olnud. Üks inimene sai 3. korruselt hüppamise tagajärjel vigastada.Ta on ravil Õppe- ja Teadushaiglas.Elu ohus ei ole. Peale selle sai 20 meie kodanikku väikese paanika tõttu vigastada. ta ütles.

Kılıç nentis, et mõnes hoones on väikseid pragusid ja ütles: „Rohkem krohvi langeb. Selline info tuli. See ei ole väga tõsine. Skaneerimine jätkub." ütles.

Rõhutades, et pärast linnas toimunud 5.9-magnituudiset maavärinat ei ole kubernerkonna, AFADi ja 112 hädaabiteenistuse meeskonda jõudnud teavet inimelude kaotamise kohta, teatas Atay, et meeskonnad jätkavad väljaku skaneerimist.

LINNApea: MA MAGASIN, ME TUNNEME NII TUGEVAD

Düzce linnapea Faruk Özlü ütles, et kell 04.08 Gölyaka linnaosas toimunud 5.9-magnituudise maavärina kohta pole teavet nendeni jõudnud vigastuste või inimohvrite kohta.

Özlü tegi avalduse viimase olukorra kohta linnas pärast maavärinat. Özlü ütles, et maavärin oli väga tugev, öeldes:

Ma magasin, tundsime end nii raskelt. Terve maja kapiuksed avati, mõned klaasnõud olid katki. Õnneks ei ole me siiani saanud teateid vigastuste või surma kohta. 30 aastat tagasi maavärinat kogenud linnana oleme tegelikult maavärinatega harjunud inimesed, kuid viimase perioodi uus põlvkond pole sellega harjunud. Enamik inimesi on praegu väljas, tänaval.

Ka Sakarya kuberner Çetin Oktay Kaldirim rõhutas, et nad pole seni maavärina kohta selget teavet saanud, ning ütles: "Kohe pärast maavärinat läksid meie meeskonnad väljale ja alustasid tööd." andis infot.

SISEMINISTER SOYLU: SUURI KAHJU EI OLE

Siseminister Süleyman Soylu tegi mõnede telerite otsesaates avalduse kell 04.08 Düzces toimunud 5,9-magnituudise maavärina kohta.

Soylu ütles, et nende kohtumistel kõigi piirkonna kuberneridega ja hädaabikõnekeskusele saadetud teatistes inimelusid ei toimunud, ütles Soylu: "Esimene teave oli, et paanika tõttu tehtud kõrgushüppe tagajärjel tekkis tõsine vigastus. . Ta on ravil Düzces. On kergeid vigastusi kukkuvate esemete tõttu. Mõningaid vigastusi on paanika tõttu, kuid peale selle pole inimohvreid." ütles.

Soylu ütles, et külade, eriti Gölyaka piirkonna külade skaneeringud on lõpule viidud: "Välja arvatud mõned küünivaremed, pole siiani teateid tõsistest kahjustustest ja hoonete kokkuvarisemisest. Kuid need skaneeringud jätkuvad ja seni, kuni skaneerimine jätkub, jätkub meie teave. tegi avalduse.

Soylu ütles, et pärast 5,9-magnituudist maavärinat Gölyakas esines järeltõukeid ja elektrikatkestusi, ütles Soylu: "Enamik neist tehti kontrollitud viisil ja seejärel jätkati elektrivarustust järk-järgult." kasutas väljendit.

Minister Soylu jagas piirkonna viimase olukorra kohta järgmist teavet:

Hetkel jätkavad meeskonnad sündmuskohal, neid suunatakse. Eriti meie AFADi üksused, Kızılay ja kõik meie üksused on sündmuskohale suunatud. Tekkide kohaletoomine jätkub meie hetkel välja läinud kodanikele. Sellega seoses on nii meie kubernerid, meie linnaosavanemad, meie vastavad linnapead kui ka juhid kõik sündmuskohal ja jumal tänatud, et inimohvreid pole.

Alates selle maavärina hetkest jätkavad nii meie julgeolekuüksused kui sandarmiüksused kogu oma kontrolli julgeoleku ja avaliku korra vallas. Selles osas on meie kodanikud oma kodudest lahkunud. Nad võivad olla mures, kui tuleb ette mõni turvaintsident, kas tuleb mõni vargusjuhtum, kuid nii meie valvurid, politsei kui sandarmeeria on praegu tänavatel turvalisuse osas turvameetmeid võtnud.

Siseminister Soylu läks maavärina tõttu AFAD-i eesistumisele, sai koordinatsioonikeskuse võimudelt teavet ja seejärel siirdus helikopteriga Düzcesse, kus maavärin toimus, et viia läbi kontrolle.

MAAVÄRIT OLID KA ISTANBULIST JA ANKARAst

Istanbuli kuberner Ali Yerlikaya ütles oma sotsiaalmeedia kontol tehtud avalduses: "Meie kodanikel, keda mõjutas Düzce Gölyaka keskne maavärin, mis oli tunda ka meie linnas, paraneb peagi. Praeguse seisuga ei ole meie linnas 112 ja AFAD-i keskustest negatiivseid teateid laekunud. Kaitsku Jumal meie riiki ja rahvast igasuguste katastroofide eest. kasutas väljendit.

Istanbuli linnapea linnapea (IMM) Ekrem İmamoğlu Oma sotsiaalmeedia kontol ütles ta: "Akomile ei teatatud Istanbulis negatiivsest olukorrast maavärina ajal, mille epitsenter oli Düzce ja mida tunti kogu piirkonnas. Jälgime arenguid kõigis provintsides, kus maavärin mõjus. Saa ruttu jälle terveks." tegi avalduse.

Ankara linnapea Mansur Yavaş ütles oma sotsiaalmeedia kontol: "Me kõik olime väga hirmul, väga mures. Loodan, et me ei kaota kuidagi, saage ruttu terveks.

KAS DUZCE'I MAAVÄRIIN KÄIVITAB SUURE MAAVÄRINA?

ITU õppejõud prof. Dr. Ziyadin Çakır väitis, et Düzce maavärin ei põhjusta eeldatavat suurt Istanbuli maavärinat ja ütles: "Kui see oleks Istanbuli maavärina vallandanud, oleks sellel kohe pärast maavärinat mõju. Maavärina koht on kaugel," ütles ta.

Çakır jätkas oma avaldusi maavärina kohta järgmiselt:

Musta mere väljapääsu juures oli katkematu tükk. Tõenäoliselt on see osa katki. Rõõmustav on aga see, et seni pole surmajuhtumeid teatatud. See piirkond on maavärinate poolest äärmiselt halb koht. See on sügavtäiteala, looduslik täiteala, tasane ala.

Gölyakas ja ümberkaudsetes külades on suur hävimise tõenäosus. Järeltõukeid tuleb, aga suuremat maavärinat ma ei usu. Soovitan meie kodanikel mitte viibida kahjustatud hoonetes. Järeltõuked võivad põhjustada hoonete kokkuvarisemise.

Arvan, et kahju tuleb, sest Düzces ja seda ümbritsevates külades on maapind suurenenud. Loodan, et inimohvreid pole. Tunneme nii piirkonna ehituskonstruktsioone kui ka maapinda. Kivise korruse hoonetega ei juhtu midagi.Kuna looduslik täiteaine ehk kruus ja liivaga kaetud jõekaldad on sel viisil täidetud, tundub siin 6-magnituudine maavärin nagu 7. Seetõttu teeb see rohkem kahju.

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar