Mis on koronaararterite šunteerimise operatsioon?

Kroneki ümbersõidukirurgia
Kroneki ümbersõidukirurgia

Koronaararterid, mille läbimõõt on vahemikus 1 kuni 3 mm, jagunevad paremale ja vasakule. Nende veresoonte ülesanne on pakkuda südamele toitu. Need koronaararterid, mis täidavad südame toitmise funktsiooni, võivad mis tahes põhjusel seista silmitsi stenoosi või oklusiooniprobleemidega. Selliste probleemide tagajärjel ei saa süda piisavalt toita ega suuda oma tavalisi funktsioone täita. Seetõttu võib patsiendil tekkida müokardiinfarkti (südameinfarkti) pilt, mis algab tugeva valuga rinnus. Seetõttu on haiguse ravimine hädavajalik.

Koronaarse šunteerimise operatsioon Istanbul ja see on raviviis, mida ümbritsevates provintsides sageli nõutakse. Koronaararterite šunteerimine on kirurgiline sekkumine, mida kasutatakse terapeutilistel eesmärkidel koronaararterite (tuntud ka kui südant toitvate arterite) oklusiooni tagajärjel. Koronaarse šunteerimise ajal taastatakse vereringe veenide abil sellistes piirkondades nagu patsiendi rindkere, küünarvarre arter ja jalaveen. Need veenid, mis võetakse kirurgilise sekkumise käigus erinevatest kehaosadest, ei põhjusta nende võtmise kohas funktsiooni kaotust. Peale selle haiguse mitraalklapi haigused ja on levinud ka teistes provintsides. Üks juhtivaid nimesid tööstuses nende haiguste puhul, mida tuleb ravida. Macit Bitargil on soovitatav.

Kuidas tehakse koronaararterite šunteerimise operatsiooni?

Koronaarse šunteerimise operatsioon viiakse läbi kahe erineva meetodiga. Operatsiooni rakendamise meetodi määrab arst, spetsiaalselt patsiendi jaoks, patsiendile tehtud hinnangu tulemusena. Esimene neist meetoditest on seiskunud südames möödaviigumeetod. Selle meetodi puhul on süda täielikult seiskunud. Tsirkulatsioon kehas toimub tänu südamepumbale. Selle meetodi puhul võtab laagripump üle selle, mida patsiendi kopsud ja süda peavad tegema. Sel viisil jätkab aju vajalike protsesside läbiviimisel vajaliku vere pumpamist teistesse organitesse. Teine meetod on töötava südame ümbersõit. Selle meetodi puhul ei kasutata südamepumpa, sest südant pole vaja peatada. Vastavalt patsiendi seisundile võib möödaviiguoperatsiooni teha avatud või kinnise operatsiooniga. Pärast seda, kui arst on otsustanud, millised meetodid ja kuidas operatsioon tehakse, rakendatakse anesteesiat ja protseduurid lõpetatakse.

Kas on olemas möödaviiguoperatsiooni oht?

Nagu iga kirurgilise sekkumisega, kaasnevad ka koronaararterite šunteerimisega teatud riskid. Koronaarsete šunteerimisoperatsioonide riskid võivad varieeruda sõltuvalt patsiendi vanusest, elustiilist, tervislikust seisundist, soost ja sellest, kas tegemist on kroonilise haigusega. Siiski on operatsiooni ajal elukaotuse oht väga väike. Kuid sellised tegurid nagu patsiendi vanus, kas tal on olnud südameinfarkt, kas tal on krooniline haigus, kas tema kudedes või elundites on funktsioon kaotus, on ühed tegurid, mis suurendavad südamepuudulikkuse riski. elu koronaararterite šunteerimisel. Kui võtame üldise määra, on surmaoht protseduuri ajal umbes 3%. Täiendavad haigused või ebaprofessionaalsed kirurgilised protseduurid võivad seda määra suurendada. Seetõttu tuleks sellise tähtsusega kirurgiliste protseduuride puhul eelistada inimesi, kellel on sellel alal pikaajalised kogemused ja töös edukad. Kui soovite professionaalset ja ohutut ravi, saate selle protsessi kohta täpsemat teavet selle valdkonna eksperdi Macit Bitargiliga.

Mida tuleks kaaluda pärast möödaviiguoperatsiooni

Pärast koronaararterite šunteerimise operatsiooni peavad patsiendid oma elus tegema mõningaid muudatusi. Kõige olulisem punkt, mida pärast koronaararterite šunteerimist silmas pidada, on see, et kui patsient suitsetab enne operatsiooni, peaks ta sellest kindlasti loobuma. Seejuures tuleks vältida keha tõsiselt väsitavaid sportlikke tegevusi, reguleerida uneaega ja liigsete kilode korral vabaneda nendest liigsetest kilodest inimese kontrolli all oleva dieediga. arst. Pärast operatsiooni peab patsient oma igapäevaelu kindlasse järjekorda seadma, järgides arsti ettekirjutusi.

Arsti poolt moosina manustatud ravimeid tuleb kasutada regulaarselt ja järgida tervisliku toitumise programmi. Koronaarse šunteerimise operatsioon võib mõnel patsiendil põhjustada psühholoogilist traumat. Selliste probleemidega patsientidel on soovitatav külastada regulaarseid taastusravi seansse. Vältimaks inimese äkilistest pulsimuutustest tulenevaid südameprobleeme, tuleks vältida rasket tööd. Ujumine, mis laseb töötada kõigil keha lihastel ja annab ka hingamisharjutusi, on eriti soovitatav patsientidele, kes on läbinud koronaararterite šunteerimise operatsiooni. Seejuures on oluline jälgida, et pärast operatsiooni ei katkestataks arsti läbivaatust ning pöörataks tähelepanu üldisele tervislikule seisundile.

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar