Petlas hoiatab juhte vesiliu ohu eest

Petlas hoiatab juhte vesiliu ohu eest
Petlas hoiatab juhte vesiliu ohu eest

Tänapäeval, mil talvekuud annavad end intensiivselt tunda, näitavad sademete suurenemine taas liiklus- ja sõiduohutuse tähtsust. Olulist rolli mängib talverehvide kasutamine, mis on spetsiaalselt loodud selleks, et suurendada sõidukite haardumist vihmase ilmaga märjal ja libedal teel. Viidates, et talverehvide laiad kanalid juhivad vett kergemini välja ja tagavad turvalise pidurdusteekonna, annab Petlas juhtidele olulisi hoiatusi.

Tugeva vihmaperioodi ülemineku ajal teele tekkinud lombid põhjustavad autojuhtidele ohtliku olukorra, näiteks vesiliu tõusu. Kui äkiliste ja tugevate sademete tõttu teele kogunev vihmavesi tekitab maapinna ja sõiduki rehvide vahele veekihi, siis selline olukord toob endaga kaasa sõiduriski. Vesiplaneerimine on defineeritud kui rehv kinnijäämine sademete ajal vee väljalaskekanalitesse ja sõiduk hakkab vees hõljuma, kuna selle kinnijäänud vee rõhk on suurem kui sõiduki kaal. Selline ohtlik olukord esineb sagedamini kergete ja kiirete sõiduautode puhul. Kuna rehvi kokkupuude teega on oluliselt vähenenud, on juhil oht kaotada kontroll rooli üle. Sõiduk võib libiseda ja põhjustada suuremaid probleeme.

"Talverehvid pakuvad vihmase ilmaga lisaturvalisust"

Petlase turundusjuht Esra Ertuğrul Boran ütles, et talverehvid on kõige tõhusam lahendus vesiliu vastu ning talverehve tuleks kasutada mitte ainult siis, kui sajab lund, vaid ka alla 7-kraadise temperatuuri korral ning ütles: „Talverehvid võimaldavad sõidukil liikuda. stabiilselt ja ohutult muutlike ilmastiku- ja teeolude korral, kus temperatuur langeb alla 7 kraadi. See tagab mugava sõidu koos vesiliu vältimise, ohutu pidurdamise ja kurvide läbimise funktsioonidega, vältides talverehvide spetsiaalse segu kõvenemist märjal, mudasel, libedal, lumisel ja jäisel pinnal, mis on autojuhtidele kõige keerulisem. Talverehvidel on lisakanalid, mis eemaldavad vett märja ilmaga haardumiseks. Seetõttu peavad autojuhid teadma, et talverehvid annavad neile vihmase ilmaga sõites lisaturvalisuse. "Esimene asi, mida teha, on mitte midagi teha"

Esra Boran, kes mainis ka seda, kuidas juhid peaksid vesiliu ajal käituma, ütles: „Kui teie sõiduk hakkab vesiplaani sõitma, on esimene asi, mida teha, mitte midagi teha. Erilist tähelepanu tuleks pöörata sellele, et mitte paanika korral pidurdada. Kuna see peatab täielikult teie rehvi vee väljavoolu pööramise ajal, ei reageeri teie sõiduk rooliliigutele ja võib teelt välja paiskuda. Peaksite hoidma oma sõidukit sirgel ja ootama lombist väljumist, vältides äkilisi rooliliigutusi.

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar