Esimene metrooliin Bangladeshi pealinnas Dhakas

Esimene metrooliin Bangladeshi pealinnas Dhakas alustas teenust
Esimene metrooliin Bangladeshi pealinnas Dhakas

Bangladeshi pealinnas Dhakas võeti kasutusele esimene metrooliin. Metrooliin, mille peaminister Sheikh Hasina eile avas, tehti avalikkusele kättesaadavaks hommikul. Esimene metroo väljus Uttaras Diabari linnaosast Agargaoni koos reisijatega kohaliku aja järgi kell 08.00. Pealinlaste huvi metroo vastu oli suur.

Metrooliin, mis peaks vähendama liiklustihedust Dhakas, ühes maailma enim asustatud linnas, hakkab esmalt teenindama Uttarast Agargaoni 12 kilomeetrit üheski jaamas peatumata. Lisaks reserveeritakse metroos 1 vagun naistele. Kui esimese metrooliini ehitamine võttis aega umbes 6 aastat, siis projekti rahastas suures osas Jaapan. Liini teine ​​etapp plaanitakse valmis saada 2023. aastal. Kui liin on täielikult töökorras, peaks see vedama umbes 60 XNUMX inimest tunnis.

Seevastu Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel hukkub igal aastal Bangladeshis liiklusõnnetustes üle 3 inimese. 2018. aastal juhtunud õnnetuses kaotas elu 2 õpilast, kes said kihutavalt bussilt löögi ning tänavatele tulid protestijad.

Günceleme: 29/12/2022 15:35

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar