TAV võitis Ankara Esenboğa lennujaama käitamise hanke

TAV Ankara võitis Esenboga hanke
TAV võitis Ankara Esenboğa hanke

TAV Airports tegi parima pakkumise Esenboğa lennujaama läbilaskevõime arendamise ja selle käitamisõiguse hankel, mis hõlmab aastaid 2025-2050. Täna Ankaras DHMI peadirektoraadis toimunud hankel osalesid TAV Airports, samuti Cengiz Construction ja Limak Construction-Limak Energy partnerlus. Oksjoni osas, kus viibisid TAV ja Cengiz İnşaat, selgus lõplik pakkumine viie vooru lõpus.

Pärast ametlike protsesside läbimist ja hanke tulemuse kinnitamist sõlmitakse leping. TAV-l on praegu Esenboğa lennujaama käitamisõigused kuni 2025. aasta maini. Hanke tulemusena pikenes TAVi tegevusperiood kuni 2050. aasta maini.

TAV Airportsi tegevjuht Serkan Kaptan ütles: „Oleme Capital Esenboğa lennujaama edukalt opereerinud alates 2006. aastast. Selle protsessiga oleme neljakordistanud reisijateveo ja jätkame koostööd huvigruppidega, eelkõige selle nimel, et suurendada välislendude arvu. Lisaks sellele, et Ankara on rahvusvaheliste suhete ja poliitika keskus, eristub Ankara turismimagnetiks oma piirkonna kultuurilise rikkuse ja Anatoolia transpordikeskusena. Transpordiministeeriumi eestvedamisel soovime tänada kõiki oma sidusrühmi, eriti DHMI-d ja SHGM-i, kes on teinud Türgist viimase 20 aasta jooksul lennunduses ühe maailma juhtiva riigi.

TAV Airports teostab lennupoolel suuri investeeringuid, sealhulgas esimeses etapis uue lennuraja, lennujuhtimistorni ja kaubateenindusüksuste rajamist. Esimese etapi investeeringud, mis algavad 2023. aastal, valmivad kolme aasta jooksul. Teise etapi investeeringud, sealhulgas terminali laiendamine, valmivad olenevalt reisijate arvu kasvutempost hiljemalt 2040. aastaks.

Lisaks investeerib TAV Airports Holding kooskõlas oma jätkusuutlikkuse poliitikaga 5 megavatise võimsusega päikesepaneelidesse. Kogu projekti planeeritav investeering on ligikaudu 300 miljonit eurot.

Rahvusvaheline Lennujaamade Nõukogu (ACI) nimetas Ankara Esenboğa 2009. aastal Euroopa parimaks lennujaamaks. 2020. aastal saavutas see ACI Airport Service Quality (ASQ) auhindade jagamisel oma kategoorias esikoha. 2014. aastal sai Esenboğast Türgi esimene süsinikuneutraalne lennujaam, millel on 3+ taseme sertifikaat ACI lennujaama süsiniku akrediteerimisprogrammi raames, tänu oma tööle energiatõhususe vallas.

Günceleme: 20/12/2022 16:00

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar