Ettevalmistused teise sajandi majanduskongressiks jätkuvad täie hooga

Ettevalmistused teise sajandi majanduskongressiks jätkuvad täie hooga
Ettevalmistused teise sajandi majanduskongressiks jätkuvad täie hooga

Izmiri pealinna omavalitsuse korraldatava teise sajandi majanduskongressi ettevalmistused jätkuvad täie hooga. Viimane ekspertkohtumine toimub täna kohtumisega "Me näeme tulevikku". Kohtumise avamisel ütles president Soyer, et neil iidsetel maadel on maailmale midagi öelda ja ütles: "Me tahame jätta pärandi mitte ainult sildade, teede ja kanalitega, mida me ehitame, vaid ka kaevu. kavandatud tulevik."

Seitse kuud kestvad teise sajandi majanduskongressi ettevalmistavad kohtumised, mille Izmiri suurlinna omavalitsus korraldab 15.-21. veebruarini 2023 loosungiga "Ehitame tuleviku Türgit", on lõppenud. Pärast 10. augustist 1. detsembrini 2022 toimunud sidusrühmade koosolekuid, mis moodustavad kongressi esimese etapi, lõpetavad kongressitöö teise etapi ekspertkohtumised kohtumisega “Me näeme tulevikku”. Viimane kohtumine, Izmiri pealinna linnapea Tunç SoyerSee sai alguse IzQ Ettevõtluskeskusest, mida võõrustas .

Võtsime ette põneva ja paljutõotava teekonna

Kohtumise avamisel kõneles Izmiri pealinna linnapea Tunç Soyer, ütles, et pikka aega kestnud majanduskongress jätkub äärmiselt põneva ja lootusrikka teekonnana. minister Tunç SoyerOma kõnes, kus ta nimetas majanduskongressi korraldamise põhjuseid, ütles ta: „Meie jaoks oli alustamisel kolm peamist motivatsioonipunkti. Esiteks; Sajand tagasi, kui Istanbul oli okupatsiooni all, kui Lausanne'i läbirääkimised ei lõppenud või isegi katkesid, möödus 5 ja pool kuud Izmiri tulekahjust, mil vabariiki ei loodud, kui valitses suur ebakindlus, kui inimesed kaotasid lootuse , alustatakse teekonda, et määrata kindlaks loodava uue riigi majanduspoliitika. Ankaras on parlament, kuid Mustafa Kemal Atatürk ei jäta ei oma ekspertidele ega parlamendile volitusi ja vastutust seda tööd teha. Sel lumisel talvel kutsub ta kohale delegaadid kõikjalt Türgist ja alustab nendega majanduspoliitika kindlaksmääramise protsessi.

terve mõistus

Viidates sellele, et ühise tarkuse otsimine tehti täiesti tsiviilalgatuslikult sada aastat tagasi, selgitas president Soyer majanduskongressi õpinguid alustades oma teist motivatsiooniallikat järgmiste sõnadega: „Teine on teadustöö. viis läbi uuringufirma. Uuringus esitatakse 18-30-aastastele noortele küsimus 'Millest sa oma tulevikust unistad'. 86% teismelistest ütleb, et neil pole aimugi. See šokeeris ja kurvastas meid. Sest millist tulevikku saab ette kujutada riigis, mis on kaotanud lootuse ja unistuse? Midagi sarnast sellele, mis võib juhtuda sõjajärgses kliimas, toimub praegu. Sõjajärgses kliimas kadus enesekindlus, kadus lootus. Tahtsime töötada murega, et tänast päeva vaadates saame luua unistuse ja tulevikuootuse.

"Meil on ka midagi öelda"

President Soyer selgitas uuringute viimast motivatsioonipunkti globaalsete kriisidena. Soyer ütles: "Inimesed seisavad silmitsi ülemaailmsete kriisidega, kliima-, toidu- ja energiakriisidega. Kõik need on arengud, mida me jälgime, kuid kas sellest iidsest geograafiast ei tule häält kõigi nende kriiside kohta? Kas lihtsalt kuulata, kuulata ja kopeerida ja kleepida? Kas meil pole midagi öelda? Kas me ei saa olla inspiratsiooniks, mida sellele maailmale anname? Need kolm motivatsioonipunkti viisid meid sellele teekonnale. Kazım Karabekir Pasha ütleb: "Me vastutame oma tuleviku, mitte mineviku eest." Me ei saa pärida mitte ainult sildu, teid ja kanaleid, mida ehitame, vaid ka hästi kavandatud tuleviku. Täname teid meie põnevuse jagamise ja panuse eest."

Günceleme: 04/02/2023 13:34

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.


*