Uus samm süsinikuvaba Istanbuli eesmärgi suunas

Uus samm süsinikuvaba Istanbuli eesmärgi suunas
Uus samm süsinikuvaba Istanbuli eesmärgi suunas

İBB juhib logistikasektorit, et muuta Istanbul kliimamuutustele vastupidavamaks ja toetada süsinikuvaba transporti. Tööstusharu sidusrühmade osalusel viiakse ellu projekt DECARBOMILE, mida toetatakse Euroopa Liidu Horizon Europe (Horizon Europe) raames. Esmakordselt Türgis elluviidava projektiga teostab logistikasektor tarneid süsinikuvabade transpordivahenditega 18 kuu jooksul.

Alates 1. septembrist 2022 alustas Euroopa Liit linnade konsolideerimiskeskuse projekti nimega DECARBOMILE, mida toetatakse Horizon Europe raames. Pilootriik Türgi, Saksamaa, Prantsusmaa ja Hispaania; Itaalia, Taani, Poola ja Bulgaaria on projektis partnerriigi staatuses, milles on satelliitriikideks ka Hispaania, Eesti, Belgia ning Bosnia ja Hertsegoviina. Projekti eesmärk on pakkuda sama teenust ühest keskusest, vähemate sõidukite ja roheliste transpordiviisidega erinevate sektorite logistikaoperatsioone teostavatele ettevõtetele. Istanbuli suurlinnavalitsus (IMM), mis annab olulise panuse linnade dekarboniseerimisprotsessi; Smart City pakub tuge oma transpordiplaneerimise, logistikahalduse ja terminalide direktoraadis.

LOGISTIKAS SIHT-SÜSIINIKE NEUTRAALNE

Projekti raames, milles osales 10 asutust 31 erinevast riigist, korraldas IMM DECARBOMILE'i sidusrühmade kaasamise seminari. Kohtumisel, kus osalesid ülikoolid, ühendused ja logistikaettevõtete huvirühmad, arutati süsinikdioksiidi heitmeid mitte tekitavate elektrisõidukitega transpordi hetkeolukorda ja tulevikku. Seda hindasid linnalogistika valdkonna inimesed ja ettevõtted.

TESTITADA

Projekti järgmises etapis viiakse projektiga DECARBOMILE läbi elektriliste kaubajalgrataste ja muude linnade konsolideerimiskeskuste tarnemeetodite testid. Testides, mis plaanitakse kesta 18 kuud, tarnitakse elektriliste kaubaratastega. Kui projektiprotsess on lõppenud, hakkab rakendus kasutama logistikakeskuste rohelisi transpordimeetodeid.

Günceleme: 04/02/2023 13:50

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.


*