Hooaeg algas Akdaği talispordi- ja suusakeskuses

Hooaeg algas Akdagi talispordi- ja suusakeskuses
Hooaeg algas Akdaği talispordi- ja suusakeskuses

Samsuni linnavalitsuse poolt turismiinvesteeringute raames kaasajastatud Akdaği talispordi- ja suusakeskuses on alanud lumehooaeg. 788 kõrgusel asuv keskus muutus lumesajuga valgeks. Paljud kodanikud, noored ja vanad, kes kasutasid koolide puhkust, läksid Akdaği talispordi- ja suusakeskusesse ja nautisid lund. President Mustafa Demir märkis, et Ladiki linnaosa on Samsuni jaoks, mis on igal aastaajal kaunis linn, erilise tähtsusega ning rõhutas, et investeeringud turismisse jätkuvad.

Samsunis, ühes vähestest nelja hooaja turismipotentsiaaliga linnadest, muutus talvehooaeg aktiivseks, kuna õhutemperatuur taastus hooajaliste normide juurde. Masinavarustus-, hooldus- ja remondiosakonna tööga hooajaks tõstetud Akdaği talispordi- ja suusakeskus koos 900 meetri pikkuse tõstukiga asus suusasõpru võõrustama pärast suusanõlva ja rajatiste kapitaalremonti.

“NOORSALIIKUMISE JÄRGI KÜLASTASID ÕPILASED”

Ladiki rajoonis asuv suusakuurort, mis on Musta mere piirkonna üks tähtsamaid aadresse talveturismis, on taas ujutatud adrenaliinihuvilistest. Kui nädalavahetusest peale mõjunud tihe udu vähendab nähtavust, siis suusasõbrad naudivad valget katet. Metropolitan Municipality Youth Movementi liikmed, kes tulevad Akdağisse bussiga, esitavad tantse ja tantsivad muusika saatel lume all.

Õpilased, kes muudavad oma koolivaheaja võimaluseks, naudivad koos vanematega Akdağis kelkudel ja lumelaudadel uisutamist, mida nad eelistavad meelelahutuseks. Värvikaid stseene saab kogeda ka Akdaği talispordi- ja suusakeskuses, kus noored laulavad ja tantsivad. Päevaväsimust leevendatakse asutuse kohvikus vorsti, leiva ja teega.

'OOTASIN LUME KAUA AEGA'

10-aastane Asya Tiryaki, üks Akdağis lõbusalt aega veetnud õpilastest, ütles: „Ilm on ilus. Mu nõod olid linnast puhkusel. Olen Ladikul juba tükk aega oodanud, millal lund sajab. Olin väga õnnelik, kui sadas lund ja me koos Akdağisse tulime. Nii me oma puhkust veedame. Kelgutamine on väga lõbus,” rääkis ta. 3. klassi õpilane Elif Çeyan tõdes, et tal oli Akdaği tuleku üle väga hea meel ja ta ootas lume tulekut.“Meile on väga hea tunne kogeda kelgutamise rõõmu. See koht on ilus. Hea, et tulime." Ela Sultan Öngüç ütles, et on juba pikka aega plaaninud Akdağisse tulla lumesaju ajal: „Tulin koos isa, venna ja ema sõprade lastega. Jääme siia 1-2 päevaks ja siis koju tagasi,” rääkis ta. Hüseyin Sancı, kes tuli Akdaği talispordi- ja suusakeskusesse lund nautima, ütles: „Kui kuulsime, et lumi sadas, tahtsime kohe koos lastega Akdağisse tulla. Ma ei oodanud, et see nii rahvarohke on, aga see oli päris rahvarohke. Ilm on veidi udune, kuid siiski ilus. Meil on lõbus. Valge kate paneb külma unustama ja annab meelerahu. Kutsun neid, kes tahavad suusatada, Akdağisse.

Samsuni linnapea Mustafa Demir aga nentis, et Ladiki linnaosa on igal aastaajal kauni linna Samsuni jaoks erilise tähtsusega, ning rõhutas, et investeeringuid turismi jätkub. Seoses Akdaği talispordi- ja suusakeskust külastavate kodanike tervise ja ohutusega on Samsuni kubernerkond teinud provintsi koordineerimisotsusega kohustuslikuks kiivrite kandmise. Kubermangu otsuse raames võtavad suusasõbrad nüüd kaasa oma kiivrid.

Günceleme: 01/02/2023 16:58

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.


*