Käsitsi valmistatud Uşaki vaibad asuvad Küprose moodsa kunsti muuseumis

Käsitsi valmistatud Usak vaibad Küprose moodsa kunsti muuseumis
Käsitsi valmistatud Uşaki vaibad Küprose moodsa kunsti muuseumis

Uşaki vaibanäitus, kuhu Küprose moodsa kunsti muuseum koondab 46 käsitööna valminud vaipa koos kunstisõpradega, on kuni 10. veebruarini külastajatele tasuta avatud Lähis-Ida ülikooli haigla näitusesaalis.

"Uşaki vaibanäitus", kus Küprose moodsa kunsti muuseum koondab käsitööna valminud vaibakunsti, mis on üks Anatoolia iidsetest traditsioonidest, Põhja-Küprosega, Lähis-Ida ülikooli haigla näitusesaalis, kus osalevad president Ersin Tatar ja riigi president. aastal avati vabariigi assamblee Zorlu Töre ja Uşaki linnapea Mehmet Çakın.

Uşaki vaibanäitus, mida eksponeeritakse paljudes maailma olulistes muuseumides, eriti Pariisi Louvre'i muuseumis, Florence Bardini muuseumis, New Yorgi Metropolitani kunstimuuseumis ja riiklikus kunstigaleriis, koondab käsitsi valmistatud Uşaki vaibad. 46 unikaalset käsitöövaipa.toob.

Enne näitust rääkis Lähis-Ida ülikooli asutajarektor Dr. Uşaki linnapea Mehmet Çakın ütles Suat İrfan Günseli tema kabinetis külastades dr. Ta tänas Günseli ja kinkis käsitsi valmistatud vaiba.

Lähis-Ida ülikooli haigla näitusesaalis toimunud näituse avamisel osalesid president Ersin Tatar, Uşaki linnapea Mehmet Çakın ja Lähis-Ida ülikooli rektor prof. Dr. Tamer Şanlıdağ pidas kõnesid.

„Küprose moodsa kunsti muuseum loob oma 435. näituse ja muuseumides eksponeeritavate teostega erakordse kunstimälestuse. See mälestus ulatub aastasse 1571.

President Ersin Tatar ütles Uşaki vaibanäituse avatseremoonial kõneledes: „Täna võõrustame väärtuslikku Uşaki delegatsiooni. Avame väärtusliku näituse, mis tugevdab meie sidet kodumaa Türgiga. Nendel rasketel päevadel, mida elasime, oli meie suurim unistus tulevik, milles need sidemed tugevneksid.

President Tatar ütles: "Küprose türgid asusid sellele saarele elama pärast 1571. aastat. Siiski ei unustanud ta kunagi oma juuri Anatoolias. Ta ei lahku kunagi sellest kultuurist, ”ütles ta ja lisas:

„Vaipade valmistamise traditsioon, mis sai alguse Uşakist, kui meie esivanemad Küprosele tulid, on muutunud piirkonna üheks olulisemaks kultuuriväärtuseks, mida hinnatakse kogu maailmas. Pean äärmiselt tähendusrikkaks ja väärtuslikuks, et see Anatoolia traditsioon kohtub meie riigiga tänapäeval Lähis-Ida ülikooli ja Küprose moodsa kunsti muuseumi kaudu. Tahaksin teie juuresolekul tänada Lähis-Ida ülikooli ja Küprose moodsa kunsti muuseumi nende väärtuslike algatuste eest.

Meenutades, et Põhja-Küprose Türgi Vabariik on aastaid võidelnud embargode ja isolatsiooniga, ütles president Tatar: "Me jõuame maailma vaatamata embargodele teaduse, kultuuri ja kunsti keskkonnaga, mille Günseli perekond on suure julgusega loonud. riik Lähis-Ida ülikooli kaudu."

President Tatar ütles: „Küprose moodsa kunsti muuseum loob oma 435. näituse ja muuseumides eksponeeritavate teostega erakordse kunstimälestuse. See mälestus ulatub aastasse 1571,“ ütles ta ja lisas: „Täna siin avatava Uşaki vaipade näitusega läheme ühelt poolt tagasi minevikku ja teisest küljest lisame uudne tugevatele sidemetele Anatoolia ja Türgiga. Saadame selle näitusega sõnumi. Oleme Türgiga üks, oleme üks tervik ja kõnnime koos tuleviku poole. ta ütles.

"Meie jaoks on väga mõttekas astuda oma esimene samm Põhja-Küprose Türgi Vabariigis sellel teel, mille eesmärgiks on tuua meie ajaloolised Uşaki vaibad taas maailma."

Uşaki linnapea Mehmet Çakın ütles oma avakõnes: "Meil on väga hea meel tuua meie ajaloolised Uşaki vaibad koos meid täna võõrustava Lähis-Ida perekonnaga teieni, kunstisõbrad. Eelkõige Lähis-Ida ülikooli asutajarektor Dr. Suat Günsel, Lähis-Ida ülikool ja Küprose moodsa kunsti muuseum.

Linnapea Çakın, kes ütles, et Uşaki omavalitsusena taaselustavad nad vaibakudumist, mis on Uşaki üks olulisemaid kultuuritraditsioone, ütles: "Me taaselustame selle traditsiooni, juurutades meie Dokuri maja kaudu vaibakudumise kultuuri paljudele inimestele. Meie jaoks on väga mõttekas astuda oma esimene samm Põhja-Küprose Türgi Vabariigis sellel teel, mille asusime oma ajalooliste Uşaki vaipade taas maailma toomiseks. kasutas väljendit.

Väljendades, et Uşakil on väga rikas kultuur, ütles Çakın: „Lüüdiast ja früügiast pärit Uşaki vaibad ei ole ainult kudumissektori vaip. Uşak vaibad, mis on Euroopas, eriti Ottomani palees alates 1500. aastatest näinud olulist väärtust, sisaldavad oma motiivides kurbust, õnne ja elevust. Meil on väga hea meel, et meie vaibad, mida eksponeeritakse kunstiteostena paljudes maailma olulistes muuseumides, on Küprose moodsa kunsti muuseumi kaudu eksponeeritud Põhja-Küprose Türgi Vabariigis. Jätkame selle väärtusliku kultuuri edasiandmist tulevastele põlvedele.

„Arendades teadust, kunsti, kultuuri ja tehnoloogiat, mis on tulevikku loova progressi kõige olulisemad osad; Jätkame tööd ja tootmist teadmisega, et esindame mitte ainult oma ülikooli ja riiki, vaid ka Türgi maailma rahvusvahelisel areenil.

Lähis-Ida ülikooli rektor prof. Dr. Tamer Şanlıdağ alustas oma kõnet Uşaki linna tähtsuse rõhutamisega Türgi jaoks.

prof. Dr. Şanlıdağ ütles: "Meie linn Uşak, kus on palju esmakordseid tegusid, nagu esimene suhkrutehas ja esimene elektrijaam Türgis; Ta oli teerajaja vabariikliku ajastu industrialiseerimise ja kunsti aluste rajamisel. Eelkõige on selle üks parimaid näiteid vabariigi ikoonilised fotod "Nii me vabariigi asutasime", millest on saanud meie kõigi mälestus. ta ütles.

„Iga projekt on seotud kasvava kunsti, teaduse ja tehnoloogiaga Lähis-Ida ülikoolilinnakus; Näeme seda oma riigi elujõuna, mis jätkab juurdumist Vahemeres oma kindlameelsusega kanda oma olemasolu tulevikku,“ ütles prof. Dr. Tamer Şanlıdağ: "Täna siin avatud Uşaki vaibanäitusega ulatuvad meie juured Uşaki, meie Anatoolia ühte olulistest linnadest." kasutas väljendit.

Şanlıdağ on Küprose moodsa kunsti muuseumi, Küprose automuuseumi, Lähis-Ida kunstimuuseumi, Surlariçi linnamuuseumi, Küprose herbaariumi ja loodusloomuuseumi ning GÜNSELi kunstimuuseumi inventarinimekirjas ning kogude suurus, mis on loodud mõistmisega, mis integreerib kaasaegset. kunst koos ajalooga on 100 tuhat. Öeldes, et ta on selle osa ületanud, ütles ta: „Teaduse, kunsti, kultuuri ja tehnoloogia arendamisel, mis on tulevikku loova progressi kõige olulisemad osad; Jätkame tööd ja tootmist teadmisega, et esindame mitte ainult oma ülikooli ja riiki, vaid ka Türgi maailma rahvusvahelisel areenil. ütles.

Günceleme: 04/02/2023 16:02

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.


*