Türgi arheoloogia ja kultuuripärandi instituudi seadus, mille on heaks kiitnud Türgi suur Rahvusassamblee

Türgi arheoloogia ja kultuuripärandi instituudi seadus, mille on heaks kiitnud Türgi suur Rahvusassamblee
Türgi arheoloogia ja kultuuripärandi instituudi seadus, mille on heaks kiitnud Türgi suur Rahvusassamblee

Türgi Arheoloogia ja Kultuuripärandi Instituudi seadus, mis loodi Gaziantepis koostöös kultuuri- ja turismiministeeriumi, Gaziantepi suurlinna omavalitsuse ja Euroopa Liidu Komisjoni delegatsiooniga Türgis, kiideti heaks suurkogu peaassambleel. Türgi Rahvusassamblee. Seaduse kohaselt liigub Türgi arheoloogia ja kultuuripärandi sihtasutuse seadus ettepanekuga sihtasutusena toimimise etappi.

Türgi Suure Rahvusassamblee juht ja AK partei Gaziantepi asetäitja Ali Şahin ütles parlamendis arutlusel olnud seaduseettepanekust kõneledes, et Türgi asub tsivilisatsioonide oru keskel, kus olid kõik muistsed ja iidsed tsivilisatsioonid. sündinud ja ütles, et Anatoolias asuvad ka maailma rikkalikumad arheoloogilised leiukohad.

Rõhutades, et paljud Euroopa riigid, nagu Inglismaa, Itaalia, Saksamaa ja Holland, on seni asutanud Türgis 8 arheoloogiainstituuti, ütles Şahin: "Türgi oli selles valdkonnas liiga hilja. Kui meie arheoloogiainstituut oleks asutatud 100 aastat tagasi, ei kaunistaks Anatoolia rikkus täna Euroopa juhtivaid muuseume.

INSTITUUDI PROJEKT ALGATI PRESIDENT FATMA ŞAHİNI ALGATUSTEL

Väljendades, et Gaziantepil on suur arheoloogiline tähtsus, ütles Şahin: „See on koduks maailma suurimale mosaiigimuuseumile. Gaziantep asub keset tohutut arheoloogilist oaasi, nagu Göbekli Tepe, Zeugma ja Nemrut. Türgi arheoloogia ja kultuuripärandi instituudi projekti algatas meie Gaziantepi suurlinna linnapea Fatma Şahin. Täna oli tema eelnõu arutelu assamblee üldkogul.

GNATi peaassamblee seaduseettepanekute koosolekul osalesid ka Gaziantepi linnapea Fatma Şahin, AK Partei Gaziantepi saadikud Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sait Kirazoğlu, Derya Bakbak ja MHP Gaziantepi asetäitja Muhittin Taşdoğan.

Instituut, mis asutati pärast 162-aastase Bey Mahallesi Kendirli kiriku taastamist ja mille avas president Recep Tayyip Erdoğan, on oluline piirkondliku arheoloogia jaoks. Anatoolia iidsele ajaloole heidab valgust Türgi Arheoloogia ja Kultuuripärandi Instituut, mis asutati Gaziantepis, mis on võõrustanud paljusid tsivilisatsioone.

INSTITUUDI NÄITUS JA ANTEPROID ÜLDAssambleel ENNE SEADUSLÄBIRÄÄKIMISI

Enne seaduseläbirääkimisi avati Türgi Suure Rahvusassamblee ausaalis Türgi arheoloogia ja kultuuripärandi instituudi väljaannete näitus. Avamisel osalesid Türgi Suure Rahvusassamblee haldusjuht ja AK Partei Gaziantepi asetäitja Ali Şahin, Gaziantepi suurlinna linnapea Fatma Şahin, kultuuri- ja turismiministeeriumi asetäitjad ja ametnikud. Lisaks serveeriti näitusel külalistele Gaziantepi kohalikke hõrgutisi.

Günceleme: 03/02/2023 15:04

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.


*