Väliskaubanduse teabe seminar, mis toimus DTSO-s

Väliskaubanduse teabe seminar, mis toimus DTSO-s
Väliskaubanduse teabe seminar, mis toimus DTSO-s

DTSO liikmetele korraldati koostöös Diyarbakıri provintsi tollidirektoraadi, Türk Eximbank Diyarbakıri filiaali ja Kagu-Anatoolia Eksportijate Liiduga (GAİB) DTSO liikmetele mõeldud väliskaubandusteabe seminar, mille võõrustas Diyarbakıri kaubandus- ja tööstuskoda (DTSO).

DTSO juhatuse esimees Mehmet Kaya, assamblee esimees Nevin İl, tollijuht Mustafa Karacaoğlu, Türk Eximbank Diyarbakıri filiaali juht Barış Öztürk, Kagu-Anatoolia Eksportijate Ühendus (GAİB), Diyarbakır A Berivan Listantisonon büroo liikmed osalenud.

Väliskaubanduse teabeseminari avakõnes ütles DTSO president Kaya: "Protsessis, kus globaalne kaubandus muutub iga päevaga olulisemaks, viime läbi ühiseid uuringuid teiste institutsioonidega, eriti tollidirektoraadiga, et saavutada positsiooni, mida Diyarbakır ekspordi osas väärib, ja suurendada meie liikmete ekspordipotentsiaali. Kuigi Diyarbakir ei olnud ekspordilt soovitud tasemel, saavutas ta 2022. aastal ekspordi kasvu 27 protsenti. Meie peamine eesmärk on viia oma liikmed selliste seminaridega konkureerima rahvusvahelisel turul ning tagada nende jõudmine ekspordis väärilistele kohtadele. Tugevdame oma väliskaubandusüksust, mille asutasime oma koja raames. Jõuame ka eksportivate ettevõtete ja ettevõteteni, kellel on potentsiaali eksportida. Tänasel seminaril jagatakse teavet meie liikmete poolt ekspordiprotsessides kogetud probleemide ja lahendusmeetodite kohta, samuti Eximbanki eksporditoetuskrediitidest ja Kagu-Anatoolia Eksportijate Assotsiatsiooni toetusest ekspordis.

Kaya ütles, et nad töötavad kojana Haburi tollivärava mahajäämuste ja eksportivate ettevõtete probleemide lahendamisel, ütles Kaya: „Me suhtleme pidevalt nii oma tollidirektoraadi kui ka Haburi tollivärava juhtidega. Teeme pidevalt jõupingutusi, et viia oma väliskaubandust paremale tasemele. Töötame selle nimel, et meie piirkonna ja provintsi ärimeestel oleks lihtsam pääseda kõikidele maailma turgudele, eriti naaberriikidele. Oleme hakanud nägema oma jõupingutuste tulemusi. Lõppkokkuvõttes on viimaste aastate ekspordi kasv kogu meie provintsis ja piirkonnas meie jõupingutuste konkreetne näitaja. Põhjus, miks me täna oma eksportivate ettevõtete ja nendega seotud institutsioonidega oma kojas kokku tuleme, on oma võimaluste suurendamine väliskaubanduses. Tänan meie seminaril osalenud institutsioone ja eksportivaid ettevõtteid.

Diyarbakiri tollijuht Mustafa Karacaoğlu teavitas Diyarbakiri tollidirektoraadis pakutavatest teenustest ja ütles: "Tollidirektoraadi kaudu tehtud eksporditehingud ei peegelda Diyarbakiri ekspordipotentsiaali ja me viime läbi Diyarbakiri Kaubandus- ja Tööstuskojaga ühiseid uuringuid. see küsimus. Lisaks pakume tollidirektoraadina eksportivatele ettevõtetele mugavust kõikvõimalikul eksporditoetusel.

Türk Eximbanki Diyarbakıri filiaali juhataja Barış Öztürk teavitas DTSO liikmeid Türk Eximbanki pakutavatest teenustest. Öztürk tegi ettekande nende poolt toetatavatest lühi-, keskmise- ja pikaajalistest laenudest ekspordis, välisvaluuta teenimise laenupakettidest ja juurdepääsust teistele toetatavatele laenudele. Lisaks märkis Öztürk, et nad viivad läbi 238 riigi eksportivate ettevõtete tellimusel vajalikke luureuuringuid ning pakuvad eksporditavatele kaupadele või teenustele krediidikindlustuse tuge, hõlbustades sellega ettevõtete eksporti.

Kagu-Anatoolia eksportijate liidu Diyarbakıri kontaktbüroo abispetsialist Berivan Timur, turule sisenemise dokumendi, ülemeremaade kaubamärgi registreerimistoetuse, turule sisenemise projekti ettevalmistamise toe, ülemereturu-uuringute toe, ülemere messide toe, kodumaiste messitoetuste, müügiedendustoe ja muude toetuste kohta. GAİB , toetavad nad eksportivatele ettevõtetele juurdepääsu tervishoiuministeeriumi poolt antavatele toetustele.

Günceleme: 04/02/2023 12:59

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.


*