Mis on Einsteini sondi satelliit?

Einsteini sondi satelliit
Einsteini sondi satelliit

Hiina kavatseb selle aasta lõpus välja saata uue röntgensatelliidi nimega Einstein Probe, et jälgida kaugetes galaktikates toimunud plahvatuste esimesi valguskiire. Satelliidilt loodetakse jäädvustada supernoova plahvatuse esimene valguskiir, aidata otsida ja tuvastada gravitatsioonilainete allikat ning aidata kaasa kaugemate ja hämaramate taevakehade ja mööduvate nähtuste avastamisele universumis.

Kosmoseuuringute riiklikul sümpoosionil teatas Einstein Probe satelliidi juhtivteadur Yuan Weimin, et satelliidiprojekti arendamine on viimases etapis. Ühtlasi teatati, et satelliidile paigaldatakse uusim "lobster eye" teleskoop, mis tuvastab röntgenisündmusi sügavamalt ja laiemalt, kui oli varem võimalik.

Mis on Einsteini sondi satelliit?

Homaari silmadest inspireeritud tehnoloogia võimaldab teadlastel jälgida erinevaid röntgenikiirguse allikaid pika aja jooksul ja paremini mõista, kuidas need muunduvad. Lobster eye teleskoobi tehnoloogiat on arendatud alates 2010. aastast. Edukalt testitud tehnoloogia aitas 2022. aastal tagasi saata esimesed suure pindalaga röntgenkaardid taevast.

Günceleme: 21/03/2023 22:45

Sarnased reklaamid