Üks Türgi prestiižsemaid projekte, Yavuz Sultan Selimi sild on 7 aastat vana

Üks Türgi prestiižsemaid projekte, Yavuz Sultan Selimi sild on oma vanuses
Üks Türgi prestiižsemaid projekte, Yavuz Sultan Selimi sild on oma vanuses

Yavuz Sultan Selimi sild, mis on maailma pikim ja üks prestiižsemaid projekte Türgis, mille eesmärk on rajada selle kohale raudteesüsteem, on 7 aastat vana.

Transpordi- ja taristuminister Abdulkadir Uraloğlu ütles, et Yavuz Sultan Selimi sild paistab silma oma keskkonnasõbralikkuse poolest.

Minister Uraloğlu ütles: "Yavuzi sultan Selimi sillaga säästeti kokku 3,3 miljardit 155 miljonit liiri, 3 miljardit liiri aja arvelt ja 455 miljonit liiri kütusest. Süsinikdioksiidi heitkoguseid vähendati 18 tuhande tonni võrra. Tänu sillale leevendas Istanbuli liiklus väga olulisel määral. ütles.

Yavuz Sultani sild, ühendades kaht kontinenti, ei panusta mitte ainult riigi majandusse 7 aasta jooksul, vaid hõlbustab ka kasvava liikluse voogu ja viib liikluse Istanbuli elamupiirkondadest välja.

Rõhutades, et sild tagab kiire ja turvalise transpordi Istanbuli põhjaosas asuvasse Istanbuli lennujaama, ütles minister Uraloğlu: "Yavuz Sultan Selimi sild ehitati selle kaasaegse disaini, esteetilise struktuuri ning kõige kaasaegsemate materjalide ja inseneritehnikatega. See paistis silma ühe meie riigi sümbolprojektina. Sild teenindab tihedat ja pidevat transpordivoogu. ta ütles.

SILLA OMADUSED…

Yavuz Sultan Selimi sild ehitati Põhja-Marmara kiirtee projekti osana. See Musta mere suudmes asuv sild asub Sarıyeri piirkonna Garipçe asula Euroopa poolel ja Beykozi piirkonna Poyrazköy asula vahel Anatoolia poolel. Sild tekkis kõrgtehnoloogiat ja teadmisi ühendava uuringu tulemusena. Maavärina mõju määramisel võeti arvesse kohalikke maapinna tingimusi, rikkeid, ajaloolisi maavärinaid ja muid tegureid ning maavärinate projekteerimine tehti nende andmete valguses riiklikes ja rahvusvahelistes spetsifikatsioonides kindlaks määratud põhimõtete kohaselt. Yavuz Sultan Selimi silla kogupikkus, mille põhiava on 408 meetrit, ulatub koos külgavadega 2 meetrini. Yavuz Sultan Selimi sild, mis võeti kasutusele 164. augustil 26, on maailma pikim sild, mille laius on 2016 meetrit ja mis on mõeldud raudteest möödumiseks. Silla torni kõrgus on 59 meetrit.

📩 26/08/2023 12:31