AKINCI TİHA läbis edukalt 30 tuhat lennutundi

AKINCI TİHA läbis edukalt tuhat lennutundi
AKINCI TİHA läbis edukalt tuhat lennutundi

Bayraktar AKINCI TİHA, mille Baykar on riiklikult ja ainulaadselt välja töötanud kaitsetööstuse eesistumise eestvedamisel läbi viidud AKINCI projekti raames, on edukalt läbinud 30 tuhat lennutundi.

TAEVAS 30 TUHAT TUNDI

Bayraktar AKINCI TİHA (Rünnaku mehitamata õhusõiduk), mille töötas riiklikult ja ainulaadselt välja Türgi esimesed riiklikud mehitamata õhusõidukid, jättis Türgi lennunduse ajaloos maha veel ühe olulise verstaposti, läbides edukalt 30 tuhat lennutundi. Bayraktar AKINCI, kes on siiani sõlminud ekspordilepingud 8 riigiga, jätkab tõhusat teenindamist.

ESIMESE LENNUAJALOOS

National TİHA osales esimest korda lennunduse ajaloos sooritatud lendudel. Pärast esimest korda 24. aprillil 2023 Çorlus peetud katsel Bayraktar AKINCI ja Bayraktar KIZILELMA sooritatud lähilendu, mis oli esimene maailma lennunduse ajaloos, murdsid nad TEKNOFEST 2023 messil uut teed. Mehitamata ründelennuk AKINCI ja mehitamata lahingulennuk KIZILELMA sooritasid Istanbuli taevas korduvalt avalikult sama lendu. Möödunud aastal Aserbaidžaanis toimunud TEKNOFESTil hävitajaga MIG-29 koos Baykari esimehe Selçuk Bayraktariga kokpitis käsivarrelende sooritanud Bayraktar AKINCI sooritas TEKNOFESTis ka SOLOTÜRKi, Hürkuşi ja Turkish Starsi vigurlennumeeskonnaga käelende.

KÕRGUSREKORDI OMANIK

Bayraktar AKINCI TİHA, mis on edukalt tegutsenud alates 29. augustist 2021, mil ta sisenes Türgi relvajõudude (TAF) inventarinimekirja, omab ka meie riikliku lennunduse ajaloo kõrgusrekordit. Riiklik TİHA Bayraktar AKINCI purustas rekordi, tõustes 21 2022 jala (45.118 13.716 meetri) kõrgusele kaitsetööstuse presidendi ja õhujõudude väejuhatuse delegatsioonide juuresolekul läbiviidud vastupidavus-, kõrgmäestiku- ja suure kiiruskatsete raames. XNUMX. juuni XNUMX.

TA TÖÖTAS MAAVÄRINA PIIRKONNAS

Bayraktar AKINCI TİHA lendas keerulistes ilmastikutingimustes ning osales otsingu- ja päästetöödel, koordineerimisel, turvalisusel ja kahjude hindamisel vahetult pärast 6. veebruaril 2023 toimunud Kahramanmaraşi keskuses toimunud maavärinaid. 9 riiklikku TİHA AKINCI lennukit, ainsad vahetult pärast maavärinat lennanud lennukid, osalesid aktiivselt maavärinajärgses tegevuses, tehes pidevaid lende.

RAHVUSLIKU LASKEMOONA TIIVA ALL

Riiklikult toodetud laskemoona integreerimine Bayraktar AKINCI TİHAsse jätkub. AKINCI arendustegevuse raames seni MAM-L, MAM-T, MAM-C, Tolun, Teber-82, Teber-81, LGK-81, LGK-82, HGK-82, Gökçe Guidance Kit, Gözde Guidance Edukalt testiti komplekti, KGK-82-SİHA, UHA-230 ülehelikiirusega rakette ja Çakıri rakette.

SUURIM LENNUEKsport

18. juulil allkirjastati koostööleping Baykari ja Saudi Araabia kaitseministeeriumi vahel president Recep Tayyip Erdoğani ja Saudi Araabia kroonprintsi Mohammed Bin Salmani juuresolekul. Lepingule kirjutasid alla Baykari peadirektor Haluk Bayraktar ja Saudi Araabia asekaitseminister Halid Bin Hüseyin El Bayari. Sellega seoses teenivad Bayraktar AKINCI UAV-d Saudi Araabia Kuningriigi õhu- ja mereväejuhatuse inventuuris. Selle lepingu tulemusena realiseeriti Türgi suurim lennunduseksport.

NATO JA EL-I RIIKIDE TAEVAS

Baykar jättis konkurentsiprotsessi tulemusena seljataha oma Ameerika, Euroopa ja Hiina konkurendid ning alustas 2023. aastat 370 miljoni dollari suuruse Bayraktar TB2 ekspordilepinguga, mis sõlmiti Kuveidi kaitseministeeriumiga. Rumeeniasse eksporditud Bayraktar TB2 SİHA-d sisenesid 4 NATO liikmesriigi ja 2 EL liikmesriigi nimekirja.

32 RIIKI EKSPORT

Algusest peale kõik oma projektid omavahenditega ellu viinud Baykar on alates UAV uurimis- ja arendusprotsessi algusest 2003. aastal saanud 82% oma tuludest ekspordist. Türgi eksportijate assamblee (TİM) andmetel tõusis 2021. ja 2022. aastal kaitse- ja kosmosetööstuse ekspordiliider. Baykar, mille ekspordimäär oli 2022. aastal sõlmitud lepingutes 99.3%, saavutas ekspordiks 1.18 miljardit dollarit. Kaitse- ja kosmosetööstuse suurima eksportiva ettevõtte Baykari 2022. aasta käive ulatus 1.4 miljardi dollarini. Kaitse- ja kosmosetööstuse suurima eksportiva ettevõtte Baykari 2022. aasta käive ulatus 1.4 miljardi dollarini. Bayraktar TB2 SİHA ekspordilepingud on sõlmitud 31 riigiga ja Bayraktar AKINCI TİHA puhul seni 8 riigiga, kokku 32 riigiga.

📩 15/09/2023 15:08