Rahvusvahelise kosmosejaama uus meeskond

Rahvusvahelise kosmosejaama uus meeskond
Rahvusvahelise kosmosejaama uus meeskond

NASA astronaudist Loral O'Harast ja kahest Roscosmose kosmonaudist koosnev Expedition 70-71 meeskond jõudis reedel, 15. septembril turvaliselt Rahvusvahelisse Kosmosejaama (ISS).

NASA astronaut Loral O'Hara ja kaks Roscosmose kosmonauti jõudsid reedel, 15. septembril turvaliselt Rahvusvahelisse Kosmosejaama (ISS), suurendades sellega jaamas viibivate inimeste arvu kümneni. Kosmoselaev Sojuz MS-10, millel olid nii O'Hara kui ka Oleg Kononenko ja Nikolai Chub, saabus kell 24, umbes kolm tundi pärast meeskonna starti Kasahstani Baikonuri kosmodroomilt kell 11. See oli dokitud jaama Rassveti mooduliga. .

O'Hara, Kononenko ja Chub liituvad Expedition 17 meeskonnaga, kui uksed avatakse kell 10. O'Hara veedab kosmosejaamas kuus kuud, Kononenko ja Chub aga teenivad kosmosejaamas aasta. Nad töötavad tehnoloogia arendamise, maateaduste, bioloogia ja inimuuringute alal, et olla kasulik kõigile inimestele. See oli O'Hara jaoks esimene, Kononenko jaoks viies ja Chubile esimene kosmoselend.

Ekspeditsioon 70 stardib kolmapäeval, 27. septembril pärast NASA astronaudi Frank Rubio ja Roscosmose kosmonautide Sergei Prokopjevi ja Dmitri Petelini lahkumist.

Rubio purustas hiljuti Ameerika astronaudi pikima üksiku kosmoselennu rekordi. Pärast aasta pikkust kosmosejaamas viibimist maandub kolmik Kasahstanis 27. septembril, mil Rubio on kosmoses veetnud kokku 371 päeva, purustades sellega Ameerika astronaudi pikima üksiku kosmoselennu rekordi.

📩 17/09/2023 11:49