KOBISest sai avalikku vara kahjustanud varaste sihtmärk

KOBISest sai avalikku vara kahjustanud varaste sihtmärk
KOBISest sai avalikku vara kahjustanud varaste sihtmärk

Mõned inimesed kummitavad Kocaeli pealinna omavalitsuse Smart Bicycle süsteemi KOBI, jälgivad jaamu ja varastavad jalgrattaid, kui kedagi läheduses pole. Kahju, mille tekitasid inimesed, kes lõhkusid lukud ja varastasid ratta jaamast 5 sekundiga; See nõuab remonti, mis võtab tunde või isegi päevi. Need inimesed aga ei pääse nende tekitatud kahjust, nad tuvastatakse läbi turvakaamerate ja nende vastu algatatakse avalik hagi.

KOBIS OLI VARAKASTE SIHT

Kocaeli suurlinna omavalitsus on rakendanud Kocaeli nutika jalgrattasüsteemi (KOBİS), et hõlbustada linnale juurdepääsu, luua vahepealseid rajatisi, mis toidavad ühistranspordisüsteeme ning soodustavad keskkonnasõbralike ja säästvate transpordivahendite kasutamist. Iga päev tuhandete inimeste transpordivajadustele väikese summa eest vastav KOBIS on viimasel ajal sattunud avalikku vara kahjustavate varaste sihtmärgiks.

REMONT VÕIB PÄEVA PÄEVA

KOBISe jaamu jälgivad isikud varastavad jalgrattaid lukuosi jõuga lõhkudes ja lahkuvad sündmuskohalt, kui kedagi läheduses pole. Üksikisikud rikuvad sekundite jooksul KOBISe rattaparkimisseadmeid, ratta lukustusseadet ja jalgratast. Hiljem leiti varastatud jalgrattad purunenud ja tugevalt kahjustatud. Varaste poolt rikutud jalgrataste parandamine sekunditega nõuab tunde või isegi päevi Jalgratta- ja Jaamahooldus- ja remonditöökojas.

ALUSTATUD ÕIGUSLIKUD MEETMED

Inimeste vastu, kes kahjustavad kodanike igapäevaselt kasutatavat VKEde süsteemi, algatatakse kohtumenetlus. Nende inimeste tekitatud kahjusid kujutavad pildid panid 24 tundi ööpäevas valvekaameratega jälgitud KOBI alla andma. Isikud tuvastatakse piltide järgi ja nende vastu algatab kohtumenetluse pealinna omavalitsuse õigusnõustamise büroo.

NAD EI SAA SELLEST VÄLJA

Kocaeli linnavalitsuse transpordiosakonna asutatud jalgrataste ja jaamade hooldus- ja remonditöökojas salvestatakse iga jaamades toimuv hetk-hetk turvakaameratega. Sellega seoses tehakse kindlaks rattaid ja jaamu kahjustavad inimesed ning nende vastu võetakse õiguslikke meetmeid. Tuletades meelde, et jalgrattad on avalik omand, soovivad võimud, et kodanikud oleksid jalgrataste kasutamisel ettevaatlikud ega kahjustaks neid oma varana kasutades.

📩 17/09/2023 10:56