Mereentusiastid mälestasid Atatürki oma laevadega

Mereentusiastid mälestasid Atatürki oma laevadega
Mereentusiastid mälestasid Atatürki oma laevadega

Rahmi M. Koçi muuseum arutas 10. novembril toimunud üritusel "Atatürki mälestus" Suure Juhi merearmastust ja tähtsust, mida ta Türgi merendusele omistas. Ürituse raames linastus dokumentaalfilm "Atatürki laevad", mis sündis 36 Atatürki pardale läinud merelaeva kokku toomisel. Osalejaid saatis õlimaalidest koosnev näitus pealkirjaga "Atatürki laevad".

Rahmi M. Koçi muuseumis toimus Suure Juhi Atatürki lahkumise 85. aastapäeval sisukas üritus. Koçi ülikooli merefoorumi (KÜDENFOR) ja Istanbuli Rahmi M. Koçi muuseumiga koostöös korraldatud üritusel "Atatürki mälestamine" arutleti Suure juhi poolt merendusele omistatud tähtsuse üle.

Muuseumi konverentsisaalis toimunud üritus algas 10. novembril kell 14.00 vaikusehetke ja riigihümniga. Istanbuli Rahmi M. Koçi muuseumi peadirektor Sofuoğlu kaevanduse peadirektor ning pensionil kontradmiral ja kirjanik, KÜDENFORi asutajadirektor Cem Gürdeniz väljendasid oma avakõnes oma Atatürki mälestamist austuse, igatsuse ja tänuga. Pärast kõnesid näidati osalejatele ajakirjanik Gökhan Karakaşi ja mereväeajaloolase Ali Bozoğlu koostatud dokumentaalfilmi "Atatürki laevad".

Dokumentaalfilm loodi ühendades 1918 merelaeva, mille pardale Atatürk aastatel 1938–36 sattus ja mis sisalduvad Karakaşi ja Bozoğlu kirjutatud raamatus "Anatoolia sinine", kasutades Türgis esmakordselt kasutatud meetodit. Spetsiaalselt vabariigi 100. aastapäevaks koostatud dokumentaalfilmis räägivad 29 mereinimest Atatürki laevadest. Kolmeosaline dokumentaalfilm pealkirjaga Anatoolia sinine ja merikotkas YouTube Seda saab jälgida ka nende kontodelt.

Mälestusürituse muuseumis lõpetas kollektsionäär Erdem Ceveri koostatud näitus "Atatürki laevad". Näitust külastanud osalejatel oli võimalus lähedalt näha õlimaale, mis kujutasid merelaevu, millel Atatürk pardale läks, sealhulgas Savarona, Ertuğrul, Söğütlü ja Gülcemal.

Producing Women Festival Denizlis toimub 19.-21

3.-19.-20 toimub Denizli pealinna omavalitsuse poolt kolmandat korda toimuv Metropolitan Producing Women Festival. Need, kes soovivad oma peremajandusse panustada, eksponeerides oma käsitööna valminud tooteid [More ...]

Hiina otsustas viisatasusid 25 protsenti alandada

Hiina välisministeeriumi konsulaarasjade osakonna avalduses teatati, et Hiinasse sisenemise viisatasusid on järk-järgult alandatud. Avalduse kohaselt klassifitseeritakse COVID-19 alates 8. jaanuarist "A-kategooriaks". [More ...]

Hiina avalikustab tegevuskava õhukvaliteedi parandamiseks

Hiina riiginõukogu avalikustas õhukvaliteedi parandamise tegevuskava osana riigi jõupingutustest edendada kvaliteetset majandusarengut. Plaan soodustab rohelise tööstuse üleminekuid [More ...]

Erkileti puiestee saab uuendatud tee, mille väärtus on 15 miljonit TL

Kayseri pealinna vallavanem dr. Memduh Büyükkılıç annab pealike palvel kohe juhiseid ja annab majanduselu lõpetanud Erkileti puiesteele 15 miljoni TL väärtuses uuendatud tee. Erkilet [More ...]

Ideid, mis kujundavad raamatukogude tulevikku, arutatakse Ankaras

Türgi esimest raamatukogunduse valdkonna ideemaratoni korraldab kultuuri- ja turismiministeerium Ankaras 11.-12. Ministeeriumi, raamatukogude ja väljaannete peadirektoraadi avalduse kohaselt [More ...]

25 miljonit TL toetus Punaselt Poolkuult maavärina ohvritele

607 Kahramanmaraşi maavärinatest mõjutatud kaupmeest said kasu Punase Poolkuu kaupmeeste toetusprojektist, mis pakub rahalist abi väikekaupmeestele ja võimaldab neil oma töökohad taasaktiveerida. Maavärinapiirkonna linnades [More ...]

Ujumiskoolitus 7 tuhandele 500 õpilasele Konyas

Alanud on Konya pealinna omavalitsuse poolt läbiviidud projekti "Keegi, kes ei oska ujuda" kolmas koolitusperiood. Konya pealinna linnapea Uğur İbrahim Altay ütles: "Esimeses etapis Meram, Karatay, Çumra, [More ...]

AOÇ naisühistud toetavad põllumehi, müües tooteid ilma vahendajateta

Põllumajandus- ja metsandusminister İbrahim Yumaklı müüb lõpptarbijale Atatürk Forest Farmi (AOÇ) asutatud naisühistute ja liitude toodetud tooteid põllumajandus- ja metsandusministeeriumi loal. [More ...]

Maalihe Zonguldakis: varemete alla on lõksus inimesi

Katastroofide ja hädaolukordade lahendamise (AFAD) eesistumine teatas, et Zonguldakis varises maalihke tõttu kokku kahekorruseline maja. AFADi avalduses kella 20.00:XNUMX paiku Asma naabruses Tulubaüstü [More ...]

Liikide loendamise üritus toimus Ormanyas, kus osales 113 erinevat liiki

Kocaeli pealinna omavalitsuse korraldatud kodanikuteadusüritus "Tür Say" toimus Ormanyas. Sündmusel, mida tuntakse kui Bioblitz ja Türgis nimega Tür Say, on piirkonna taimestik ja loomastik [More ...]

750 TL haridusabi Istanbuli linnavalitsuselt Istanbuli õpilastele

Sel aastal toetab IMM Istanbuli lapsi, kes saavad hariduse alg- ja gümnaasiumiastmes. Sel aastal saab õppetoetust "Nii sina loed" kasu 83 tuhat last. [More ...]

Izmiris toimunud maavärina elusümpoosion

"Living with Earthquake Symposium" toimus koostöös Izmiri linnavalitsuse, Izmiri linnavolikogu ja TMMOB Arhitektide Koja Izmiri filiaaliga. Sümpoosioni väljundid koondatakse raamatusse ning antakse juhiseid asjakohastele asutustele ja organisatsioonidele. [More ...]
tehtud :8
tehtud :8