Sünnipäeva säraküünlad on lastele ohtlikud!

Sünnipäeva säraküünlad on lastele ohtlikud!
Sünnipäeva säraküünlad on lastele ohtlikud!

Liivi haigla laste tervise ja haiguste spetsialist Reyhan Tamer tegi olulise hoiatuse, et laste sünnipäevatortides kasutatavad säraküünlad kannavad endas tõsiseid terviseriske.

Liivi haigla laste tervise ja haiguste spetsialist Reyhan Tamer hoiatas oma lapse sünnipäevaks valmistumise eest hoolitsedes, et säraküünlad, eriti need, mis asetatakse tordile, kujutavad endast tõsist terviseriski. Tamer nentis, et säraküünaldes sisalduvad kemikaalid võivad sissehingamise ja suu kaudu organismi sattudes põhjustada tõsiseid kõrvalmõjusid.

Rõhutades, et säraküünaldes sisalduvad keemilised ained nagu raudpulk, kaaliumkloraat, alumiiniumpulber, strontsiumnitraat, baariumnitraat võivad sissehingamisel või allaneelamisel põhjustada tõsiseid kõrvalmõjusid elutähtsatele organitele, nagu maks ja neerud, ütles Tamer: "Olgu ainult küünlad. sinu tordil."

Tamer tõi välja, et lisaks hingamise kaudu kehasse sattuvatele kemikaalidele, mis tekivad tordi peal olevate säraküünalde põlemisel, võivad suu kaudu kehasse sattuda ka kukuvad tordi peal põlevad säraküünlatükid ning nentis, et selline olukord võib põhjustada talitlushäireid. sellistes elundites nagu maks, neerud ja kopsud.

Teatades, et laste kokkupuutel säraküünaldega võivad tekkida soovimatud kõrvalnähud nagu hingamisraskused, iiveldus, oksendamine, hingamisraskused, vererõhu ja südamerütmi häired ning nahaga kokkupuutel keemilised põletused, ütles Tamer, et kui selliseid olukordi tekib, tuleks kohe pöörduda tervisekeskusesse.

Producing Women Festival Denizlis toimub 19.-21

3.-19.-20 toimub Denizli pealinna omavalitsuse poolt kolmandat korda toimuv Metropolitan Producing Women Festival. Need, kes soovivad oma peremajandusse panustada, eksponeerides oma käsitööna valminud tooteid [More ...]

Hiina otsustas viisatasusid 25 protsenti alandada

Hiina välisministeeriumi konsulaarasjade osakonna avalduses teatati, et Hiinasse sisenemise viisatasusid on järk-järgult alandatud. Avalduse kohaselt klassifitseeritakse COVID-19 alates 8. jaanuarist "A-kategooriaks". [More ...]

Hiina avalikustab tegevuskava õhukvaliteedi parandamiseks

Hiina riiginõukogu avalikustas õhukvaliteedi parandamise tegevuskava osana riigi jõupingutustest edendada kvaliteetset majandusarengut. Plaan soodustab rohelise tööstuse üleminekuid [More ...]

Erkileti puiestee saab uuendatud tee, mille väärtus on 15 miljonit TL

Kayseri pealinna vallavanem dr. Memduh Büyükkılıç annab pealike palvel kohe juhiseid ja annab majanduselu lõpetanud Erkileti puiesteele 15 miljoni TL väärtuses uuendatud tee. Erkilet [More ...]

Ideid, mis kujundavad raamatukogude tulevikku, arutatakse Ankaras

Türgi esimest raamatukogunduse valdkonna ideemaratoni korraldab kultuuri- ja turismiministeerium Ankaras 11.-12. Ministeeriumi, raamatukogude ja väljaannete peadirektoraadi avalduse kohaselt [More ...]

25 miljonit TL toetus Punaselt Poolkuult maavärina ohvritele

607 Kahramanmaraşi maavärinatest mõjutatud kaupmeest said kasu Punase Poolkuu kaupmeeste toetusprojektist, mis pakub rahalist abi väikekaupmeestele ja võimaldab neil oma töökohad taasaktiveerida. Maavärinapiirkonna linnades [More ...]

Ujumiskoolitus 7 tuhandele 500 õpilasele Konyas

Alanud on Konya pealinna omavalitsuse poolt läbiviidud projekti "Keegi, kes ei oska ujuda" kolmas koolitusperiood. Konya pealinna linnapea Uğur İbrahim Altay ütles: "Esimeses etapis Meram, Karatay, Çumra, [More ...]

AOÇ naisühistud toetavad põllumehi, müües tooteid ilma vahendajateta

Põllumajandus- ja metsandusminister İbrahim Yumaklı müüb lõpptarbijale Atatürk Forest Farmi (AOÇ) asutatud naisühistute ja liitude toodetud tooteid põllumajandus- ja metsandusministeeriumi loal. [More ...]

Maalihe Zonguldakis: varemete alla on lõksus inimesi

Katastroofide ja hädaolukordade lahendamise (AFAD) eesistumine teatas, et Zonguldakis varises maalihke tõttu kokku kahekorruseline maja. AFADi avalduses kella 20.00:XNUMX paiku Asma naabruses Tulubaüstü [More ...]

Liikide loendamise üritus toimus Ormanyas, kus osales 113 erinevat liiki

Kocaeli pealinna omavalitsuse korraldatud kodanikuteadusüritus "Tür Say" toimus Ormanyas. Sündmusel, mida tuntakse kui Bioblitz ja Türgis nimega Tür Say, on piirkonna taimestik ja loomastik [More ...]

750 TL haridusabi Istanbuli linnavalitsuselt Istanbuli õpilastele

Sel aastal toetab IMM Istanbuli lapsi, kes saavad hariduse alg- ja gümnaasiumiastmes. Sel aastal saab õppetoetust "Nii sina loed" kasu 83 tuhat last. [More ...]

Izmiris toimunud maavärina elusümpoosion

"Living with Earthquake Symposium" toimus koostöös Izmiri linnavalitsuse, Izmiri linnavolikogu ja TMMOB Arhitektide Koja Izmiri filiaaliga. Sümpoosioni väljundid koondatakse raamatusse ning antakse juhiseid asjakohastele asutustele ja organisatsioonidele. [More ...]
tehtud :8
tehtud :8