Tõhusad viisid insuliiniresistentsuse murdmiseks

Tõhusad viisid insuliiniresistentsuse murdmiseks
Tõhusad viisid insuliiniresistentsuse murdmiseks

Acıbadem Bakırköy haigla endokrinoloogia ja metaboolsete haiguste spetsialist prof. Dr. Ender Arıkan jagab kuut tõhusat viisi insuliiniresistentsuse ületamiseks.

Tänapäeval toovad üha suurenevad ebatervislikud eluviisid ja toitumisharjumused kaasa insuliiniresistentsuse probleemi. Acıbadem Bakırköy haigla endokrinoloogia ja metaboolsete haiguste spetsialist prof. Dr. Ender Arıkan väidab, et see probleem, mida täheldatakse 40 protsendil 50–40-aastastest inimestest, võib sillutada teed diabeedile ja südame-veresoonkonna haigustele. Ta selgitas kuut tõhusat meetodit insuliiniresistentsuse murdmiseks.

Söö Vahemere stiilis

Märkides, et tänapäeval kasvab pidevalt töödeldud toiduainete, rasvaste, suhkrurikaste toodete ja süsivesikute tarbimine, mis võib kaasa tuua tõsiseid terviseprobleeme. Dr. Ender Arıkan „Uuringud läbi viidud; See näitab, et Vahemere dieet ehk kiudainete-, puuvilja-, köögivilja- ja salatirikas dieet on kõige tervislikum dieet. "Toitumine peab kindlasti pöörduma tagasi Vahemere stiili juurde." ütles.

Jalutage iga päev

Nüüdisajal üha tavalisemaks muutunud istuv eluviis kutsub esile paljusid haigusi. Igapäevane kindla tempoga treenimine hoiab ainevahetuse elus. Prof rõhutas, et insuliiniresistentsuse sündroomi vastu tuleks teha 5–30 minutit kiirkõndi vähemalt 45 päeva nädalas. Dr. Arıkan ütles: "Kuigi kõndimine on harjutus, mida kõik vanuserühmad saavad hõlpsasti teha, on vaja keskenduda selle eelistele ja teha jõupingutusi, et muuta see harjumuseks." ta ütles.

Vähendage soola tarbimist

Rõhutades, et meil eriti levinud liigne soolatarbimine mõjub ainevahetusele negatiivselt nii insuliiniresistentsuse stimuleerimise kui ka söögiisu tõstmise kaudu. Dr. Ender Arıkan jätkas oma sõnu järgmiselt:

«Suurem osa vererõhuhaigetest on ka soola suhtes tundlikud. "Arvestades, et meie igapäevane soolatarbimine ületab peaaegu 4-5 korda meie vajadust, on selge, et soola vähendamine annab väga positiivseid tulemusi."

Magage kindlasti 23.00-07.00

Und tuleb hinnata ja reguleerida selle perioodi, kestuse, sügavuse ja kvaliteedi poolest. Professor väitis, et ärkvel olemine vahemikus 23:00 öösel kuni 07:00 hommikul põhjustab insuliinitaseme tõusu koos stressihormooni suurenemisega. Dr. Arıkan ütles: "Kvaliteetne uni peaks olema uni, mis kestab öösel kella 23.00-st kuni 07.00-ni hommikul, jõuab teatud sügavusele ja meie bioloogilised rütmid on täielikult välja kujunenud. «Uurimist vajab ka hüpopnoe või apnoe olemasolu, mis takistab tervislikku und,» ütles ta.

õppida stressi juhtima

Nentides, et tänapäeva tingimustes levinud stress, ärevus ja ärevushäired suurendavad insuliiniresistentsust, rõhutas Arıkan stressijuhtimise õppimise ja vajadusel ekspertide toe saamise olulisust.

Saavutage oma ideaalkaal

Prof. Dr. Ender Arıkan ütles oma avalduses: „Teostatud uuringud; "Sellest selgub, et liigne kaal põhjustab kehas resistentsust insuliini suhtes ja eriti vööümbermõõt üle 80 naistel ja üle 94 meestel põhjustab insuliiniresistentsust ning seejärel diabeedi ja südame-veresoonkonna haiguste sagenemist."

Producing Women Festival Denizlis toimub 19.-21

3.-19.-20 toimub Denizli pealinna omavalitsuse poolt kolmandat korda toimuv Metropolitan Producing Women Festival. Need, kes soovivad oma peremajandusse panustada, eksponeerides oma käsitööna valminud tooteid [More ...]

Hiina otsustas viisatasusid 25 protsenti alandada

Hiina välisministeeriumi konsulaarasjade osakonna avalduses teatati, et Hiinasse sisenemise viisatasusid on järk-järgult alandatud. Avalduse kohaselt klassifitseeritakse COVID-19 alates 8. jaanuarist "A-kategooriaks". [More ...]

Hiina avalikustab tegevuskava õhukvaliteedi parandamiseks

Hiina riiginõukogu avalikustas õhukvaliteedi parandamise tegevuskava osana riigi jõupingutustest edendada kvaliteetset majandusarengut. Plaan soodustab rohelise tööstuse üleminekuid [More ...]

Erkileti puiestee saab uuendatud tee, mille väärtus on 15 miljonit TL

Kayseri pealinna vallavanem dr. Memduh Büyükkılıç annab pealike palvel kohe juhiseid ja annab majanduselu lõpetanud Erkileti puiesteele 15 miljoni TL väärtuses uuendatud tee. Erkilet [More ...]

Ideid, mis kujundavad raamatukogude tulevikku, arutatakse Ankaras

Türgi esimest raamatukogunduse valdkonna ideemaratoni korraldab kultuuri- ja turismiministeerium Ankaras 11.-12. Ministeeriumi, raamatukogude ja väljaannete peadirektoraadi avalduse kohaselt [More ...]

25 miljonit TL toetus Punaselt Poolkuult maavärina ohvritele

607 Kahramanmaraşi maavärinatest mõjutatud kaupmeest said kasu Punase Poolkuu kaupmeeste toetusprojektist, mis pakub rahalist abi väikekaupmeestele ja võimaldab neil oma töökohad taasaktiveerida. Maavärinapiirkonna linnades [More ...]

Ujumiskoolitus 7 tuhandele 500 õpilasele Konyas

Alanud on Konya pealinna omavalitsuse poolt läbiviidud projekti "Keegi, kes ei oska ujuda" kolmas koolitusperiood. Konya pealinna linnapea Uğur İbrahim Altay ütles: "Esimeses etapis Meram, Karatay, Çumra, [More ...]

AOÇ naisühistud toetavad põllumehi, müües tooteid ilma vahendajateta

Põllumajandus- ja metsandusminister İbrahim Yumaklı müüb lõpptarbijale Atatürk Forest Farmi (AOÇ) asutatud naisühistute ja liitude toodetud tooteid põllumajandus- ja metsandusministeeriumi loal. [More ...]

Maalihe Zonguldakis: varemete alla on lõksus inimesi

Katastroofide ja hädaolukordade lahendamise (AFAD) eesistumine teatas, et Zonguldakis varises maalihke tõttu kokku kahekorruseline maja. AFADi avalduses kella 20.00:XNUMX paiku Asma naabruses Tulubaüstü [More ...]

Liikide loendamise üritus toimus Ormanyas, kus osales 113 erinevat liiki

Kocaeli pealinna omavalitsuse korraldatud kodanikuteadusüritus "Tür Say" toimus Ormanyas. Sündmusel, mida tuntakse kui Bioblitz ja Türgis nimega Tür Say, on piirkonna taimestik ja loomastik [More ...]

750 TL haridusabi Istanbuli linnavalitsuselt Istanbuli õpilastele

Sel aastal toetab IMM Istanbuli lapsi, kes saavad hariduse alg- ja gümnaasiumiastmes. Sel aastal saab õppetoetust "Nii sina loed" kasu 83 tuhat last. [More ...]

Izmiris toimunud maavärina elusümpoosion

"Living with Earthquake Symposium" toimus koostöös Izmiri linnavalitsuse, Izmiri linnavolikogu ja TMMOB Arhitektide Koja Izmiri filiaaliga. Sümpoosioni väljundid koondatakse raamatusse ning antakse juhiseid asjakohastele asutustele ja organisatsioonidele. [More ...]
tehtud :8
tehtud :8