Salapärane koeratõbi USA-s: sureb üle 200 koera

Salapärane koerte haigus tapab USA-s rohkem koeri
Salapärane koerte haigus tapab USA-s rohkem koeri

Ameerika Ühendriikides on Oregonis alates augustist teadaolevalt surnud kümneid koeri teadmata põhjusega hingamisteede haiguse tõttu. Colorado, Indiana, Illinoisi, Washingtoni, Idaho ja California osariikide teadetega ületas juhtumite arv kogu riigis 200.

Millised on haiguse sümptomid?

Haiguse esimene sümptom on "köha". Mõõdukas krooniline köha, mis kestab vähemalt kuus kuni kaheksa nädalat, võib ootamatult muutuda raskeks ja seejärel 24–36 tunni jooksul muutuda kopsupõletikuks. Mõned juhtumid, mis reageerivad antibiootikumidele vähe või üldse mitte, põhjustavad surma.

Mis on haiguse põhjus?

Haiguse põhjus pole veel teada. Tehtud analüüside põhjal ei saanud diagnoosi panna. Mõne koera test oli teadaoleva hingamisteede viirus M. Cynos, kuid eksperdid on kindlad, et see ei olnud surma põhjuseks.

Kuidas haigus levib?

Väidetavalt pole veel teada, kuidas haigus levib. Siiski arvatakse, et see võib levida koerte omavahelise kontakti kaudu.

Kas haigusele on ravi?

Selle haiguse raviks ei ole veel ravimit ega vaktsiini. Ravi põhineb sümptomitel.

Mida peaksid loomaomanikud tegema?

Lemmikloomaomanikel soovitatakse konsulteerida loomaarstiga, kui nende koertel esinevad sellised sümptomid nagu köha, aevastamine, eritis ninast ja silmadest ning letargia. Samuti soovitatakse neil vähendada oma lemmiklooma kokkupuudet teiste koertega, hoida neid eemal teistest, kes näivad olevat haiged, ja vältida ühiste veekausside kasutamist.

Ära paanitse

Oregoni osariigi ülikooli veterinaarlabori direktor Kurt Williams kutsus lemmikloomaomanikke "mitte paanikasse sattuma" ja ütles: "Veenduge, et teie koerte vaktsineerimine oleks täielik ja ajakohane."

Producing Women Festival Denizlis toimub 19.-21

3.-19.-20 toimub Denizli pealinna omavalitsuse poolt kolmandat korda toimuv Metropolitan Producing Women Festival. Need, kes soovivad oma peremajandusse panustada, eksponeerides oma käsitööna valminud tooteid [More ...]

Hiina otsustas viisatasusid 25 protsenti alandada

Hiina välisministeeriumi konsulaarasjade osakonna avalduses teatati, et Hiinasse sisenemise viisatasusid on järk-järgult alandatud. Avalduse kohaselt klassifitseeritakse COVID-19 alates 8. jaanuarist "A-kategooriaks". [More ...]

Hiina avalikustab tegevuskava õhukvaliteedi parandamiseks

Hiina riiginõukogu avalikustas õhukvaliteedi parandamise tegevuskava osana riigi jõupingutustest edendada kvaliteetset majandusarengut. Plaan soodustab rohelise tööstuse üleminekuid [More ...]

Erkileti puiestee saab uuendatud tee, mille väärtus on 15 miljonit TL

Kayseri pealinna vallavanem dr. Memduh Büyükkılıç annab pealike palvel kohe juhiseid ja annab majanduselu lõpetanud Erkileti puiesteele 15 miljoni TL väärtuses uuendatud tee. Erkilet [More ...]

Ideid, mis kujundavad raamatukogude tulevikku, arutatakse Ankaras

Türgi esimest raamatukogunduse valdkonna ideemaratoni korraldab kultuuri- ja turismiministeerium Ankaras 11.-12. Ministeeriumi, raamatukogude ja väljaannete peadirektoraadi avalduse kohaselt [More ...]

25 miljonit TL toetus Punaselt Poolkuult maavärina ohvritele

607 Kahramanmaraşi maavärinatest mõjutatud kaupmeest said kasu Punase Poolkuu kaupmeeste toetusprojektist, mis pakub rahalist abi väikekaupmeestele ja võimaldab neil oma töökohad taasaktiveerida. Maavärinapiirkonna linnades [More ...]

Ujumiskoolitus 7 tuhandele 500 õpilasele Konyas

Alanud on Konya pealinna omavalitsuse poolt läbiviidud projekti "Keegi, kes ei oska ujuda" kolmas koolitusperiood. Konya pealinna linnapea Uğur İbrahim Altay ütles: "Esimeses etapis Meram, Karatay, Çumra, [More ...]

AOÇ naisühistud toetavad põllumehi, müües tooteid ilma vahendajateta

Põllumajandus- ja metsandusminister İbrahim Yumaklı müüb lõpptarbijale Atatürk Forest Farmi (AOÇ) asutatud naisühistute ja liitude toodetud tooteid põllumajandus- ja metsandusministeeriumi loal. [More ...]

Maalihe Zonguldakis: varemete alla on lõksus inimesi

Katastroofide ja hädaolukordade lahendamise (AFAD) eesistumine teatas, et Zonguldakis varises maalihke tõttu kokku kahekorruseline maja. AFADi avalduses kella 20.00:XNUMX paiku Asma naabruses Tulubaüstü [More ...]

Liikide loendamise üritus toimus Ormanyas, kus osales 113 erinevat liiki

Kocaeli pealinna omavalitsuse korraldatud kodanikuteadusüritus "Tür Say" toimus Ormanyas. Sündmusel, mida tuntakse kui Bioblitz ja Türgis nimega Tür Say, on piirkonna taimestik ja loomastik [More ...]

750 TL haridusabi Istanbuli linnavalitsuselt Istanbuli õpilastele

Sel aastal toetab IMM Istanbuli lapsi, kes saavad hariduse alg- ja gümnaasiumiastmes. Sel aastal saab õppetoetust "Nii sina loed" kasu 83 tuhat last. [More ...]

Izmiris toimunud maavärina elusümpoosion

"Living with Earthquake Symposium" toimus koostöös Izmiri linnavalitsuse, Izmiri linnavolikogu ja TMMOB Arhitektide Koja Izmiri filiaaliga. Sümpoosioni väljundid koondatakse raamatusse ning antakse juhiseid asjakohastele asutustele ja organisatsioonidele. [More ...]
tehtud :8
tehtud :8