Esimene silla algatus ja Istanbuli sillad Istanbuli ajaloos

esimene sillakatse ja Istanbuli sild Istanbulis
esimene sillakatse ja Istanbuli sild Istanbulis

First Bridge Initiative ja Istanbuli sillad Istanbulis; Istanbuli ajalooline esimene sillakatse oli Pärsia kuningas Darius I Osmanite perioodil II. Pärast Beyazıti katse nurjumist II. Mahmud ehitas 1836. aastal Kuldsarve Unkapanı ja Azapkapı vahele puitsilla. Seda silda nimetati Hayratiye sillaks.

Eminonu-Karakoy sillad


Hayratiye järel on teine ​​sild, mille Abdülmecid ehitas 1845. aastal. See Kuldsarve sild on esimene Galata ja Eminönü vahele ehitatud tasuline sild. Teemaks oli 5 münti jalakäijatele ja 20 münti koormatud autodele.

Kolmas Kuldsarve sild ehitati 1863. aastal Abdulazizi valitsusajal. 1875. aastal suri sultan, kellel oli uus raudkonstruktsioonis sild, enne kui ta selle avada sai. II. Abdülhamidi valitsusajal avatud uus sild oli samuti seotud ja see sild demonteeriti 37. aastal pärast 24-aastast Eminönü ja 1936-aastast Unkapanı tööd.

Neljas sild avati sultan Reşati valitsusajal 27. aprillil 1912. Saksa firma ehitas silla, mis on 466 meetrit pikk ja 25 meetrit lai, 250.000 XNUMX kuldliiri jaoks. Silla all olid poed ja muulid.

Viies sild on tänane raudsild. Selle avas toonane peaminister Süleyman Demirel 17. juunil 1992 pärast Reşati silla põlemist.

Unkapanı sillad

Hayratiye töötas kuni 1836. aastani pärast esimese Mahmudiye-nimelise silla avamist 1875. aastal. 1875. aastal avati Abdulazizi sild. Seda silda kasutati kuni 1912. aastani. Kolmas sild oli vana Galata sild, mis varises kokku 1936. aastal. 1940. aastal ehitati tänane raudne Unkapanı sild. Seda neljandat silda nimetatakse ka Atatürki sillaks.

Ayvansaray-Halıcıoğlu sild

Kuldsarve sillaks nimetatud sild ehitati 1974. aastal pärast kohtuprotsessi Abdulazizi perioodil. See on Türgi, Jaapani ja Saksamaa koostöö tulemus. Selle pikkus on 995 m, laius 32 m ja kõrgus 22 m. Seda silda laiendati 1980. ja 1990. aastatel.

Bosporuse sillad

15. juuli Märtrite sild on Ortaköy ja Beylerbeyi vahel. See valmis aastatel 1970–73. Selle pikkus on 1380 m. Fatihi sultan Mehmeti sild on teine ​​Bosporuse sild. See asub Kavacıki ja Sarıyeri vahel. See on ehitatud aastatel 1985-88. Yavuz Sultan Selimi sild - kolmas sild valmis aastatel 2013-2016 ja on pikim mandreid ühendav sild.


sohbet

Feza.Net

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar

Seotud artiklid ja reklaamid