Minister Koca tugev reaktsioon pärast rünnakut tervishoiutöötajate vastu Ankaras

Minister Koca tugev reaktsioon pärast rünnakut tervishoiutöötajate vastu Ankaras
Minister Koca tugev reaktsioon pärast rünnakut tervishoiutöötajate vastu Ankaras

Terviseminister Dr. Fahrettin Koca tegi avalduse Keçiöreni koolitus- ja teadushaigla erakorralise meditsiini osakonnas tehtud piltide kohta.


Terviseminister Dr. Fahrettin Koca; «Eile, esmaspäeval, 21. septembril Keçiöreni õppe- ja teadushaigla kiirabiteenistuses tehtud pildid on äärmiselt kurvad ja mõtlemapanevad. Üritus on arenenud, nagu mainin.

Kaks meie haigla erakorralise meditsiini osakonda korraga haavatud patsienti, A. Ta viidi elustamisüksusesse, kuid kahjuks kadus ta vaatamata üle 1 tunni kestnud sekkumisele.

Kiirabiteenistuse arst andis kurva teabe patsiendi isale; Seetõttu soovisid patsientide sugulased minna oma surnud patsiente vaatama. Kui rahvarohke rühm tahtis tingimusi sundides animatsiooniruumi siseneda; Vastutavad tervishoiutöötajad püüdsid ust kinni hoida ja patsientide lähedasi ära hoida, muretsedes, et juhtub uus kõige levinum vägivaldne juhtum.

Meie haigla turva- ja julgeolekujõud sekkusid vahejuhtumisse lühikese aja jooksul ja algatati kohtumenetlus. Ükski meie tervishoiutöötaja ei saanud vahejuhtumis kannatada. Kuid juhtum ise on võimas hoiatus meile kõigile. Põhjused on ilmsed.

Vägivaldsed juhtumid pole haruldased, kuid on nüüd muutumas võimalikuks sündmuseks. Tervishoiutöötajate vastu suunatud vägivald on vastuolus inimeste austamise põhimõttega, mis on tsivilisatsiooni aluspõhimõte. Austus inimese vastu on inimese inimkäitumisest kõige inimlikum.

Peame leppima sellega, et vägivald vähendab paratamatult tervishoiu kvaliteeti. Meie kohus on kogukonna ja riigi partnerluses taastada see haavav ja häiriv vägivald.

Ministeeriumina jätkame meie jõupingutusi kindlameelselt igal vajalikul pinnal, et ennetada tervishoiutöötajate vastu suunatud vägivalda. Esmatähtsaks peame kolleegide toetamist. Nii nagu meditsiin on välja töötanud kutse-eetika patsientide suhtes käitumiseks, peame koos tundlike ühiskonnagruppidega looma tervishoiutöötajate suhtes käitumiskultuuri. Peame hoidma nii seadust kui ka moraali tugevana.

Minu taotlus meie ühiskonnalt on järgmine: näitame üles armastust ja austust, mida maailm võtab eeskujuks teie lastele, kes tõestavad veel kord, et nad on sellel epideemia perioodil maailma kõige altruistlikumad tervishoiutöötajad. Vaatame austust oma tervishoiutöötajate vastu kui inimlikku kvaliteeti.

Hea päeva sõber leitakse alati. Meie halbade päevade sõbrad on meie tervishoiutöötajad. " ütles.sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar