Kaelarihmast ja bandaanakangast viskavad maskid

Kaelarihmast ja bandaanakangast viskavad maskid
Kaelarihmast ja bandaanakangast viskavad maskid

TÜDEF: „Kutsume tervishoiuministeeriumi ja TSE-d. Kõigi turul olevate maskide ohutust testitakse ja tulemused avalikustatakse meie avalikkusele avaliku kohana.


TÜDEF: “Kaelarihmast ja bandaanakangast maskid levitavad viirust edasi. Kõik turul olevad maskitaolised tooted pole ohutud "

TÜDEF: "Halvim on maski lõua all kanda, võtame sinna kogunenud viiruse suhu ja ninna"

TÜDEF: "Tarbija ütleb, et ümmargused ja lühikesed kummimaskid teevad kõrvadele haiget".

Sinan Vargı, Tarbijaühenduste Föderatsiooni asepresident, kelle lühinimi on TÜDEF, ning toidu- ja tervishoiukomisjoni president; Meil on tõsine mure turul müüdavate maskide ohutuse pärast ”ja tegime järgmise avalduse.

Seda müüakse maskides, mis pole nii ohutud kui ohutud maskid. Ohutumad maskid, meditsiinilised kirurgilised maskid on viiruse läbilaskvuse osas väga madalad, kuid meie riigis on polüesterriidel erinevaid värvitud logodega toodetud maske. Hingame neid värvaineid terve päeva. Värvid, mida kasutatakse mikrokiudkangast värvitud ja pestavates maskides lastele ja kui ohutud need maskid on. Mõned materjalid, mida toodetakse kaelasidemena, bandaanana, kuid mida kasutatakse ka tänapäeval koroonamaskina, põhjustavad koroonaviirust sülje lõhestamise teel palju kaugemale. Kui puuvillast ja polüestrist segatud maskid on natuke ohutumad, siis mitte iga puuvillane mask pole selle koega võrreldes ohutu. USA-s Duke'i ülikoolis laservalguses läbi viidud lihtsas testis ja erinevates maskides ning maskides kasutatud materjalide testimisel saadi väga huvitavaid tulemusi. Kui meditsiiniliste kirurgiliste maskide läbilaskvus on 0,1, on mõne puuvillase maski tüübi läbilaskvus kolm korda suurem kui 0.3. Jällegi näeme, et paljud turul olevad inimesed kannavad maskidena õhematest kangastest valmistatud tooteid nagu bandaanad ja kaelarihmad. Nende läbilaskvuse määr on 1. Teisisõnu on selgitatud, et neil puudub kaitsemäär ja nad põhjustavad viiruse suust väljuvate osakeste jagamise kaudu palju kaugemat transporti. Selliste maskide läbilaskvus aja jooksul suureneb ja arvame, et nende sees tuleb kanda teist meditsiinilist maski. Meie inimeste seas levivad ka kuulujutud, et pärast maski kandmist tehakse kustutustest kergema tule puhumisega, kui tuli kustub, siis levivad kuulujutud, et mask pole ohutu või on arvamusi, mis ütlevad, et see pole ohutu, kui see laseb vett läbi.

TÜDEF-i aseesimees Sinan Vargı ütles: "Turul on TSE heakskiidetud maske, kuid on tooteid, mis pole selle nõusolekuta läbinud ühtegi ohutuskatset. Kuigi kolmekihilise maski iga kiht peaks olema valmistatud eraldi kangast, näeme, et mõned turul olevad inimesed ei tooda neid standardeid. Koroonaviiruse leviku tõkestamise kõige olulisem küsimus on maskide filtreerimiskiirus, õhu läbilaskvus ja vajalikud ohutuskriteeriumid, kuidas viiruskoormust vältida. Lisaks tuleb jälgimise osas kaasa võtta maskide QR-koodirakendus. Meie tarbijad kurdavad, et nende ümmargused ja lühikesed kummimaskid põhjustavad vigastusi, ärritades kõrva tagaosa. Nad kinnitavad, et laiemad ja pikad kummimaskid on mugavamad ”.

Vargı ütles: „Kutsume tervishoiuministeeriumi ja Türgi standardinstituuti. Mis tahes materjali, mida turul maskina kasutatakse, puuvill, polüester, värvitud ja pestav, tuleks neid kõiki proovide võtmisega testida ja selle testi tulemusi tuleks jagada meie inimestega kui harivaid avalikke kohafilme. Mõnede turul müüdavate maskidega on pärgade epideemia ületamine tõesti keeruline. "Ta ütles kujul.

Hibya uudisteagentuursohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar