Kes on Enis Fosforoğlu?

Kes on Enis Fosforoğlu?
Kes on Enis Fosforoğlu?

Enis Fosforoğlu, (sünniaeg 1948 - surmakuupäev 22. juuni 2019), Türgi teatri-, kino- ja teleseriaalide näitleja.


Kunstnik Renan Fosforoğlu ja Mualla Kavuri poeg Enis Fosforoğlu on pärit kunstiperekonnast, näiteks Belkıs Dilligil (tema tädi), Avni Dilligil (õemees), Aliye Rona (õemehe õde). Nad on vennad teatri- ja dublaažikunstnik Ferdi Merteriga. Tema tütar on teatrikunstnik Seren Fosforoğlu.

elu

Ta lõpetas Galatasaray keskkooli. Pärast keskkooli sooritas ta Ankaras konservatooriumi eksamid. Ta võitis ja lõpetas hariduse 5 aasta pärast Ankara riigiteatri lõpetajana 1970. aastal. Ta töötas aastatel 1970-1976 Riigiteatrite peadirektoraadis. Ta sai teles kuulsaks 1977. aastal, astus riigiteatrist tagasi ja naasis Istanbulisse. Ta võttis 2 aastat rolli muusikasaalides ja erinevates teatrifirmades. 1980. aastal oma nimele teatri rajamisega panustas ta paljude aastate jooksul paljude kunstnike väljaõppesse. Filmipilte tõlkinud kunstnik osales ka stsenaariumis ja režissöörides. Ta tegi raadiosaateid TRT FM-is ja Halk TV Radyos ning pidas teatriloenguid.

Enis Fosforoğlu selgitas oma intervjuus oma isiksust

“Pean tähtsaks avatust ja ausust. Ma näen väga rahulik välja ja vihastan koheselt. Ma lähen isegi väga vihaseks. Mind häirib ebaprofessionaalne käitumine. Isegi kui ma kellegagi räägin, siis kui mul on stseen või visand peas, siis ma naeran tema üle. Mees arvas, et ma naersin tema öeldu üle. Olen üks tugeva välimusega emotsionaalne. Mul on siiras vaade; aga ma joon tuuridel ja pärast mängu. Kindlasti ei joo ma kodus. Koristustöö langeb mulle alati. Olen ravimata Galatasaray liige. Ma kirjutan kõik öösel. Ma kardan väga, et minu tegevust ei mõisteta piisavalt ja kallilt. Aeg-ajalt saan teise Enise ja vaatan Enist. Olen avatuse poolt. "

surm

11. juunil 2019 Büyükadas, kus ta elas, infarkti saanud kunstnik hospitaliseeriti. Arsti antud teabe kohaselt; "... tema ravi jätkus möödaviigu operatsiooni ja stendi tõttu, mille ta oli varem teinud. Angiograafias tuvastati stenoos kahes südamesoones ja rakendati stentimist. Meie patsient, kelle seisund oli pärast seda stabiilne, tuleb kodus jälgida ... ”Ta vabastati 15. juunil. Ta suri 22. juunil 2019 südamerabanduse tagajärjel oma kodus Büyükadas.

Auhinnad

 • 1981 "Parima režissööri auhind"
 • 1989 Žürii eriauhind "Sule silmad kinni, täidan oma kohust"
 • 1999 kommunikatsioonipreemia "Lõvid"

Filmid

 • Varsti - 2014
 • Sinine kaelakee - 2004
 • Keloğlan - 2003
 • Mutluyüzi perekond - 2001
 • Tänupühade puhvet - 1999
 • Seitse Unutmaz - 1978
 • Segab rasket mängu - 1978. aasta
 • Tramp - 1977
 • Kõigi väljavalitu - 1970
 • Zeyno - 1970


sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar