Istanbuli õhujõudude muuseum

Istanbuli õhujõudude muuseum
Istanbuli õhujõudude muuseum

Istanbuli õhujõudude muuseum asub Yesilkoy sõjaväelennuvälja kõrval ja eksponeerib Türgi õhujõudude lennukeid.


Esimese maailmasõja lõpus tõi õhujõudude inspektsiooni otsuse asutada õhumuuseum muuhulgas asjaolu, et erinevatele riikidele kuuluvad lennukid, millest vanimad kuulusid 1912. aastasse, ja ühe, teise ja kolme lennukitüüpide olemasolu, mida sakslased Esimese maailmasõja ajal valmistasid angaarides. . Samal eesmärgil on hakatud haarama ka vaenlase kätte püütud saaklennukite arestimist. Need muuseumi jaoks kogutud lennukid plaaniti siiski viia Kartal Maltepesse, et mitte Vabadussõja ajal kahjustada saada, kuid mõned lennukid said transpordi käigus tugevalt kannatada. Need kahjud ja Vabadussõja ajal toimunud lennuõnnetused lükkasid õhumuuseumi rajamise idee edasi.

1960. aastal oli tollane õhuväe juhataja Hv.Org. Irfan Tansel Türgis koos direktiiviga tuli ideele seada õhumuuseum 1963. aastal avaldatud päevakorda ja selleks on palutud kaitsekorda ja üks teistelt teistes ametiühingutes kasutatavatelt õhujõudude lennukitelt. 1966. aastal tehtud õhumuuseumi organisatsioonis tehtud töö tulemusena loodi see ja 15. mail 1971 avati Izmir Cumaovasıs Türgi esimene lennundusmuuseum tsiviillennujaamas.

Izmir Cumaovası aastatel 1971–1978, Türgi esimene tsiviillennujaamas tegutsev õhumuuseum, on asutatud otstarbekuse asukohaga, kuna külastajad keeldusid ligipääsetavusest keeldumast ja mille esimesed lennuüksused on muuseumi jaoks sobivam asukoht, kuna see on asutatud Yesilköy transpordimuuseumis. Muuseumihoone ehitamine algas 1977. aastal ja külastajatele avati see 16. oktoobril 1985.

Eespool selgitatud põhjustel alustati uue õhumuuseumi hoone ehitamist 1977. aastal ja lõpetati 1983. aastal. Muuseumi sisearhitektuuri ja sisekujunduse, mis on ehitatud 2.365 12.000 m² kogupinnale, sealhulgas 65.000 m² sise- ja 16 1985 m² välinäituste pindu, viisid kaasaegsete muuseumide mõistes läbi Istanbuli provintsi kultuuri-, uuringu- ja mälestusdirektoraat ning Mimar Sinani ülikooli tehnilised töötajad ja eksperdid. ja XNUMX. oktoobril XNUMX õhujõudude juhataja kindral Halil SÖZER.

Mitmesugused lennukid ja helikopterid, mida Türgi õhujõud kasutasid lennukiangaaris ja avatud alal; Meenutuste saalis lennundusajalooga samastunud inimestele kuuluvad suveniirid; Mootoriosas erinevad sõukruvi- ja reaktiivlennukite mootorid; Relvad, mida kasutatakse lennundusajaloos saalis, ja tänapäeval teave erinevate relvade arendamise kohta ja minu akroterioon Türgi, Ottomani õhustikuriietuse saali rõivaste imitatsioon tänapäevani, pakutakse külastajatele kasutatavaid lennureid.

Muuseumi sees on raamatukogu (puhkusel viibivatele teadlastele), konverentsi- (kino) saal, kohvik ja kingitustepood.sohbet

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar