Hoiduge raseduse depressiooni sümptomitest!

Hoiduge raseduse depressiooni sümptomitest!
Hoiduge raseduse depressiooni sümptomitest!
Telli  


Väidavad, et depressioon ja ärevushäired on raseduse ajal tavalised, väidavad eksperdid, et lapseootel ema vaimuhaiguse mitteravimine mõjutab negatiivselt ema ja beebi tervist ja suhet. Rõhutades, et depressiooni võib leida ühel kümnest rasedast, juhivad eksperdid tähelepanu sellistele sümptomitele nagu lootusetus, mõtted väärtusetusest, suutmatus elust rõõmu tunda, süütunne ja enesetapumõtted.

Spetsialistide arvates, kes soovitavad lapseootel emal depressiooni vallandada võivatest stressifaktoritest eemaldada, tuleks raviprotsessi kaasata patsiendi omaksed.Üsküdari ülikooli NP Feneryolu meditsiinikeskuse psühhiaatriaspetsialist dr. Dilek Sarıkaya andis hinnanguid raseduse ajal esinenud vaimuhaiguste kohta ja jagas oma soovitusi.

Vaimsed haigused mõjutavad negatiivselt ema ja lapse suhet

Väites, et rasedus on loomulik protsess naiste elus, Dr. Dilek Sarıkaya ütles: "Rasedus on ka protsess, kus toimuvad olulised psühhosotsiaalsed muutused ja on suur oht leida palju põhjuseid, mis võivad põhjustada stressi ja ärevust. Mõnel juhul võivad psühhiaatrilised sümptomid ilmneda esimest korda raseduse ajal, samas kui teistel juhtudel võib täheldada olemasolevate psühhiaatriliste sümptomite suurenemist. Lapseootel ema vaimuhaiguse ravimata jätmine mõjutab negatiivselt ema ja beebi tervist ja suhteid. Sel põhjusel on kasulik öelda, et vaimuhaiguste varajane diagnoosimine ja ravi raseduse ja sünnitusjärgsel perioodil on väga oluline. ütles.

Depressiooni võib täheldada ühel kümnest rasedast.

Rõhutades, et depressioon ja ärevushäired on raseduse ajal kõige levinumad, ütles dr. Dilek Sarıkaya ütles: "Depressiooni võib täheldada ühel kümnest rasedast. Kõige sagedamini teatatud ärevushäire raseduse ajal on generaliseerunud ärevushäire, mille esinemissagedus on 10–8.5 protsenti. Sünnitusjärgsel perioodil on sünnitusjärgne bluus seisund, mida kogeb 10.5–50% äsja sünnitanud naistest. Sünnitusjärgset depressiooni võib täheldada kuni 85%. Sünnitusjärgne psühhoos seevastu on väga tõsine vaimne häire, mis ilmneb esimestel nädalatel pärast sünnitust ja seda võib täheldada 50-1000-l 1-st sünnitanud emast. kasutas fraase.

Raseduse depressioonil võivad olla tõsised tagajärjed

Märkides, et rasedusdepressioon põhjustab elukvaliteedi olulist halvenemist koos sotsiaalsete ja tööalaste funktsioonidega, ütles dr. Dilek Sarıkaya ütles: "Seda tüüpi depressioon on tõsine kliiniline pilt, mis võib ilmneda selliste sümptomitega nagu õnnetus, elust mittenauding, nõrkus, vastumeelsus, lootusetus, süütunne, mõtted väärtusetusest, une- ja söögiisu muutused, tähelepanu ja keskendumisvõime halvenemine, surmasoov ja enesetapumõtted. See mõjutab negatiivselt nii ema kui ka loodet. Väidetavalt võib rasedusdepressioon põhjustada lapse madalat sünnikaalu, loote surma, enneaegset sünnitust või lapse arengu mahajäämust emakas. Seetõttu tuleb seda ravida." ta ütles.

Raviprotsessi tuleks kaasata ka haigete sugulased.

Väites, et rasedusdepressiooni ravis saab rakendada erinevaid medikamentoosseid ja mitteravimiravi võimalusi, ütles dr. Dilek Sarıkaya ütles: "Kõigepealt on väga oluline tuvastada ja eemaldada stressitegurid, mis võivad põhjustada depressiooni, ning viia läbi toetavaid psühhosotsiaalseid sekkumisi. Raviprotsessi tuleks kaasata ka patsiendi sugulased. Kerge ja mõõduka depressiooni korral võib kaaluda kognitiivset käitumisteraapiat, interpersonaalset psühhoteraapiat või medikamentoosset ravi ning raske depressiooni korral medikamentoosset ravi, transkraniaalset magnetstimulatsiooniteraapiat (TMS) ning vajadusel haiglaravi ja elektrokonvulsiivset ravi (ECT). Väga oluline on teha tasuvusanalüüs rasedusaegsete medikamentoossete ravimeetodite kohta, arvestada depressiooni raskusastet, võimalikke riske rasedale ja lootele ning otsustada koos patsiendi ja tema lähedastega ravi. ütles.

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar