Paljud riigid mõistavad Pelosi Taiwani visiidi hukka

Paljud riigid mõistavad hukka Pelosi visiidi Taiwani
Paljud riigid mõistavad Pelosi Taiwani visiidi hukka

USA esindajatekoja spiikri Nancy Pelosi visiidi Taiwani piirkonda vaatamata Hiina ägedatele vastuväidetele ja tõsistele algatustele mõistsid paljud riigid hukka.

Paljude riikide, sealhulgas Venemaa, Iraani, Süüria, Pakistani, Korea Rahvademokraatliku Vabariigi, Kuuba, Venezuela, Palestiina ja Nicaragua välisministrid mõistsid Pelosi algatuse teravalt hukka ja kordasid oma toetust Ühe Hiina poliitikale.

Venemaa välisministeeriumi avalduses teatati, et Venemaa peab Pelosi Taiwani visiiti selgeks provokatsiooniks. Avalduses toodi välja, et Taiwani küsimus on täielikult Hiina siseasi ning Hiinal on õigus võtta Taiwani küsimuses vajalikke meetmeid oma suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse kaitsmiseks.

Iraani välisministeeriumi avalduses märgiti, et kõigi riikide suveräänsuse austamine on ÜRO põhikirja üks põhiprintsiipe. Avalduses, mis kutsus Ühendriike kui ÜRO liiget üles mitte tegema algatusi, mis kahjustavad teiste riikide suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust, rõhutati, et Iraan nõuab ühe Hiina põhimõtte järgimist.

Süüria välisministeeriumi avalduses mõisteti Pelosi visiit Taiwani piirkonda teravalt hukka. Avalduses öeldakse, et tegemist on vaenuliku katsega rikkuda rahvusvahelist õigust ja USA vastutustundetu teoga tekitada jätkuvaid pingeid Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas ning mujal maailmas, samuti kujutab see reis maailmale tõsist ohtu. rahu ja vaikust ning toob kaasa uue ebastabiilsuse niigi haprasse globaalsesse olukorda.

Palestiina samal päeval tehtud avalduses märgiti, et Hiina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust toetades austati ühe Hiina poliitikat. Palestiina kinnitas Hiina õigust kaitsta oma suveräänsust, julgeolekut ja arenguhuve, nõudes samas kõigi ühe Hiina põhimõttega vastuolus olevate algatuste lõpetamist.

Nicaragua välisminister Denis Moncada Colindres ütles avalduses, et nad mõistavad teravalt hukka Pelosi visiidi Hiina Taiwani piirkonda. Colindres juhtis tähelepanu ka sellele, et Nicaragua valitsus toetab täielikult Hiina valitsuse ja rahva seisukohta ja avaldusi Taiwani küsimuses, samuti kaitseb otsustavalt Hiina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust.

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar