Liiklustihedus jääb Çayırova Turgut Özali sillal ajalooks

Liiklusummikud Cayirova Turgut Ozali sillal jäävad ajalooks
Liiklustihedus jääb Çayırova Turgut Özali sillal ajalooks

Kocaeli pealinna omavalitsus, mis hingab linnaliiklust enda ehitatud sildade, teede ja ristmike abil, jätkab uute transpordivõrkude avamist. Sellega seoses on Metropolitan jõudmas lõpule oma Turgut Özali silla paljundamise ja teedeehituse tööga, mis asub Çayırova linnaosas TEM-i ühendusteel. Sõidukite kuhjumist sillale vältivas projektis pandi enne lisasilla kolmele jalale 32 tala pikkusega 20 meetrit. Põrandabetooni valanud ja isolatsiooni valmistanud meeskonnad läbisid pärast tala monteerimist märkimisväärse vahemaa ka muudel töödel.

75 TONNI ASFALTI LÄBITATUD LISASILLALE

Viimasena teostati käimasolevate tööde käigus teadusosakonna kontrolli all täiendava silla asfaltkatted. Sellega seoses pandi 65 meetri pikkuse ja 10.75 meetri laiuse silla põrandale 75 tonni kulumiskihi asfalti. Meeskonnad hakkavad lähipäevil tootma autokaitsmeid, jalakäijate kaitsepiirdeid ja vandalismivastaseid piirdesüsteeme.

TEED LAIENDAVAD 3 TÄNAVAL

Infrastruktuuri- ja pealisehitustööd jätkuvad Turgut Özali tänaval, Tuna tänaval ja Namık Kemali tänaval, mida on kavas projekti raames laiendada. Tänavad, mis muudetakse 2×2 teedeks ning mille ühendusteed ja ristmikud on selles kontekstis uuendatud, muudavad Çayırova linnaossa sisenemise ja sealt väljumise lisasillaga lihtsamaks. Projekti lõppedes läbitakse Istanbuli-Kocaeli provintsipiiri Turgut Özal Caddesil eraldav tee uue lisasillaga üle kiirtee ja ühendatakse uuesti Turgut Özali avenüüga.

673,5 KUUPBETOONI JA 175 TONNI SOBIRAUDA

Turgut Özali silla ümberehitus- ja teedeehitustöödel, mis on kavandatud kaherealisena, ehitati 2 tuhat 195 meetrit 2×2 poolitatud maanteed, 284 meetrit 1 × 1 teed, pikkusega 64.70 meetrit ja laiusega 10.75 meetrit sildu. Projekti ehitamisel kasutati 673,5 kuupmeetrit betooni ja 175 tonni armatuuri.

Sarnased reklaamid

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar