Kiirrong endiselt signaalimata

ankara eskisehir ja ankara istanbul yht hoiatus ütleb, et olen õnnetus
ankara eskisehir ja ankara istanbul yht hoiatus ütleb, et olen õnnetus

CHP volikirja kohaselt ei võetud katastroofist õppetunde. CHP Ankara asetäitja Murat Emir, elektroonilise signaalimise puudumise tõttu, mis põhjustas eelmisel aastal Ankaras 9i inimesi tabanud rongõnnetuse, Sincan-Kayaş liinil Başkentray projekti raames; Ankara – Eskisehiri ja Ankara – Istanbuli kiirrongiliinid (YHT) ei asu vaheplokkides. Ütles: "Meie suurim mure on oma kodanike ohverdamine jälle hooletussejätmise ahelale

Vabariigist pärit Mahmut Lıcalı sõnul; Maanteeameti juhtimisjaama Yenimahalle linnaosas Ankara-Konya YHT'in Yenimahalle'i piirkonnas 13il liikunud CHP, 2018 3 põrkas 6 masinaga kokkupõrke tagajärjel maanteerongiga kokku, 9 reisija 86 inimene suri, 2018 ta ütles ka, et katastroof oli peaaegu aasta pärast vigastust. Riigiprokuratuurile kõnealuse katastroofi kohta esitatud aruandes, mis tuletas meelde Emiri hooleta jätmise ahelat, öeldi, et õnnetuse esimene põhjus oli liini puudused. President Recep Tayyip Erdoğani poolt aprillis XNUMX avas Başkentray projekti tehnilistes kirjeldustes Ankara-Sincani liinil kasutatav liikluse juhtimissüsteem peaks olema elektriline signalisatsioonisüsteem, ütles Emir: “Raudteerajatisi hakati siiski juhtima kesklinnast telefoni teel enne signaalimissüsteemi lõppu. stardi maksumus, õnnetuses kaotatud inimelud on tasutud, ”rääkis ta.

Emir ütles, et katastroofist hoolimata polnud õppetunnid, signalisatsioonisüsteemi Sincan-Kayas linnalähiliinil Başkentray projekti raames ei eksisteeri, kuna samas YHT-s juhtus katastroof keskuse raadio ja telefoni teel, lisas ta. Emir, ka Ankara-Eskisehiri ja Ankara-Istanbuli YHT liinidel kasutatakse ainult sisend- ja väljundsignaalide süsteemi, signaalimissüsteem ei asu vaheplokkides, kääride asendit süsteemis ei näe, rõhutas ta. Emir ütles: "Meie suurim mure on oma kodanike ohverdamine unarusse."

"MIKS EI OLE KORSTI?"

Emir väljendas ka, et katastroofi ulatus on täielik skandaal. İsa Apaydın12i vanemjuht, ehkki see osutus ebatäiuslikuks, oli kommuteerija, liikumisohvitser ja liikluskorraldaja, ütles ta. Emir märkis, et katastroofijuhtumi esimene ärakuulamine toimub 13 jaanuaris 2020. Mis on põhjus, miks need inimesed jaanuaris kohtuniku ette ei ilmunud? X küsis ta.

Praegused raudteepakkumised

tsaar 11

Lahe liiklus

Vahemik 9 @ 08: 00 - Vahemik 11 @ 17: 00

Raudteeuudiste otsing

Ole esimene, kes kommenteerib

Yorumlar